ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

KAKAO w proszku BIO 1 kg

Symbol: OL436

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
69.50 zł
Kakao w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Data minimalnej trwałości (DDM): 02/2025
Kraj pochodzenia: Côte d'ivoire

KAKAO w proszku BIO 1 kg

Kakao w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI KAKAO
Kakao w proszku bez dodatku cukru, o niskiej zawartości tłuszczu. Naturalnie bogate w białko i błonnik, co pozytywnie wpływa na florę jelitową, ale także przyczynia się do utraty wagi poprzez zwiększenie uczucia sytości.
Dodatkowo kakao jest naturalnie bogate w przeciwutleniacze. Sproszkowane kakao zawiera dużo polifenoli i witaminę E, które walczą ze stresem oksydacyjnym i starzeniem się komórek. Te związki poprawiają również wydolność mózgu i chronią przed chorobami układu krążenia.
Kakao wprawia w dobre samopoczucie, zmniejsza stres i działa jako naturalny antydepresant, w szczególności dzięki zawartemu w nim magnezowi.
 
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Kakao w proszku 10-12% tłuszczu, niealkalizowane, prażone, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia  329 kcal / 1379 kJ
Tłuszcz  11 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,9 ​​g) Węglowodany 14,5 g (w tym cukry 0,3 g) Błonnik  31 g   Białko  28,1 g   Sól  0,05 g    
 
Nazwa łacińska: Theobroma cacao L.
Pochodzenie: Afryka
Bogate w: Białka, Błonnik
Składniki: Proszek kakaowy 10-12% tłuszczu, z upraw ekologicznych
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻKA PROSZKU KAKAOWEGO
Dodaj kakao do gorących lub zimnych napojów, mleka i innych słodkich dań i przekąsek, zgodnie ze swoimi upodobaniami.
 
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).

KAKAO w proszku BIO 1 kg, OL436