KAKAO w proszku BIO 1 kg
Symbol: OL436
66.20 zł
69.50 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 46.00 zł
Kakao w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
KAKAO w proszku BIO 1 kg
Kakao w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI KAKAO
Kakao w proszku bez dodatku cukru, o niskiej zawartości tłuszczu. Naturalnie bogate w białko i błonnik, co pozytywnie wpływa na florę jelitową, ale także przyczynia się do utraty wagi poprzez zwiększenie uczucia sytości.
Dodatkowo kakao jest naturalnie bogate w przeciwutleniacze. Sproszkowane kakao zawiera dużo polifenoli i witaminę E, które walczą ze stresem oksydacyjnym i starzeniem się komórek. Te związki poprawiają również wydolność mózgu i chronią przed chorobami układu krążenia.
Kakao wprawia w dobre samopoczucie, zmniejsza stres i działa jako naturalny antydepresant, w szczególności dzięki zawartemu w nim magnezowi.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Kakao w proszku 10-12% tłuszczu, niealkalizowane, prażone, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 329 kcal / 1379 kJ
Tłuszcz 11 g
Nazwa łacińska: Theobroma cacao L.
Pochodzenie: Afryka
Bogate w: Białka, Błonnik
Składniki: Proszek kakaowy 10-12% tłuszczu, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻKA PROSZKU KAKAOWEGO
Dodaj kakao do gorących lub zimnych napojów, mleka i innych słodkich dań i przekąsek, zgodnie ze swoimi upodobaniami.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.
WŁAŚCIWOŚCI KAKAO
Kakao w proszku bez dodatku cukru, o niskiej zawartości tłuszczu. Naturalnie bogate w białko i błonnik, co pozytywnie wpływa na florę jelitową, ale także przyczynia się do utraty wagi poprzez zwiększenie uczucia sytości.
Dodatkowo kakao jest naturalnie bogate w przeciwutleniacze. Sproszkowane kakao zawiera dużo polifenoli i witaminę E, które walczą ze stresem oksydacyjnym i starzeniem się komórek. Te związki poprawiają również wydolność mózgu i chronią przed chorobami układu krążenia.
Kakao wprawia w dobre samopoczucie, zmniejsza stres i działa jako naturalny antydepresant, w szczególności dzięki zawartemu w nim magnezowi.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Kakao w proszku 10-12% tłuszczu, niealkalizowane, prażone, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 329 kcal / 1379 kJ
Tłuszcz 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,9 g
Węglowodany 14,5 g
w tym cukry 0,3 g
Błonnik 31 g Białko 28,1 g Sól 0,05 g Nazwa łacińska: Theobroma cacao L.
Pochodzenie: Afryka
Bogate w: Białka, Błonnik
Składniki: Proszek kakaowy 10-12% tłuszczu, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻKA PROSZKU KAKAOWEGO
Dodaj kakao do gorących lub zimnych napojów, mleka i innych słodkich dań i przekąsek, zgodnie ze swoimi upodobaniami.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.