ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

MIGDAŁY NIEŁUSKANE luzem BIO 1 kg

Symbol: OL401

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
156.80 zł
Migdały niełuskane posiadają certyfikat Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.

MIGDAŁY NIEŁUSKANE luzem BIO 1 kg

Migdały niełuskane posiadają certyfikat Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.


WŁAŚCIWOŚCI MIGDAŁÓW
Migdały to pyszne suszone owoce, bogate w niezbędne składniki odżywcze i o wysokim poziomie energii. Dlatego są idealne na przykład jako zdrowa przekąska.
 
Migdały są bogate w tłuszcz, szczególnie w nienasycone kwasy tłuszczowe, między innymi te dobre dla układu sercowo-naczyniowego. Spożywanie łuskanych migdałów pozwala więc ograniczyć ryzyko rozwoju chorób układu krążenia, rozrzedzając krew i obniżając ciśnienie. Badania wykazują, że migdały obniżają poziom cholesterolu we krwi. Tę właściwość wspiera także zawartość fitosterolu w migdałach.
 
Migdały znane są również z wysokiej zawartości białka. Są także źródłem niezbędnych aminokwasów, białka roślinne z migdałów pomagają w utrzymaniu i zwiększeniu masy mięśniowej, dlatego poleca się spożywanie migdałów sportowcom, ale także weganom czy osobom starszym.
 
Migdały mają wysoką zawartość błonnika, a stosowane jako zdrowa przekąska, hamują nadmierny apetyt.
 
Migdały zawierają silne przeciwutleniacze – witamina E, ale także fitosterole pełnią bardzo ważną rolę dla naszego organizmu, ograniczając szkody wyrządzane przez wolne rodniki.
 
Magnez, wapń, fosfor, potas są również obecne w migdałach. Te minerały zapewniają właściwości, które warunkują prawidłowy rozwój oraz utrzymanie zdrowych kości i zębów. Przyczyniają się również do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
 
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Migdały niełuskane, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia  634 kcal / 2620 kJ
Tłuszcz  53,4 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,19 g

Węglowodany  7,85g

w tym cukry 4,4 g

Błonnik  10,2 g   Białko  21,1 g   Sól   0,004 g
 
Nazwa łacińska: Prunus dulcis (Mill.) D.A.Webb
Pochodzenie: Hiszpania
Bogate w: Fosfor, potas, białko, witamina B9, witamina E, mangan, magnez, błonnik, miedź, wapń, kwas linolenowy (omega-3), kwas linolowy (omega-6)
Składniki: Migdały łuskane, z upraw ekologicznych
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
GARŚĆ MIGDAŁÓW DZIENNIE
Do spożycia bez dodatków lub zmieszany z innymi suszonymi owocami lub orzechami. Idealnie nadają się do słodkich potraw, produktów mlecznych lub pikantnych dań, np. w połączeniu z brokułami lub innymi warzywami.
 
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników.
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
 



Od dnia 1 lutego 2022 r. do odwołania przez polski rząd sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.

MIGDAŁY NIEŁUSKANE luzem BIO 1 kg, OL401