ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

ACAI w proszku BIO 50 g

Symbol: OL419

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt zostanie wysłany za 3-7 dni
dowiedz się więcej
47.80 zł
Acai w proszku posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Data minimalnej trwałości (DDM): 02/2025
Kraj pochodzenia: Brésil

ACAI w proszku BIO 50 g

Acai w proszku posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.


WŁAŚCIWOŚCI JAGÓD ACAI
Aby zachować jak najwięcej składników odżywczych Acai, zaleca się nie przekraczać temperatury przetwarzania 42°C. W oparciu o tę zasadę, wartości odżywcze miąższu Acai zostały zachowane podczas procesu liofilizacji, której obróbka cieplna nie przekraczała 42°C.
 
Proszek Acai jest bogaty w lipidy, które w szczególności regulują poziom cholesterolu.
 
Złożone z przeciwutleniaczy jagody Acai bogate są w witaminę A czy witaminę C, dzięki czemu pomagają chronić nasz organizm przed stresem oksydacyjnym. Acai ograniczają więc pojawianie się niektórych chorób i przedwczesne starzenie.
 
Naturalnie bogaty w błonnik proszek Acai wspomoże proces trawienia i będzie skuteczny w przypadku zaparć. Wapń obecny w proszku poprawi również perystaltykę jelit.
 
Acai jest źródłem białka, a w połączeniu z witaminą C i żelazem, proszek Acai będzie działał energetyzująco na organizm.
 
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Miąższ acai, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 541 kcal / 2280 kJ
Tłuszcz  54g
Węglowodany  32 g
Błonnik  27 g   Białko  9,8 g   Sód  64 mg   Witamina C  < 1 mg   Witamina A  < 30,3 µg   Wapń  345 mg   Żelazo  3,8 mg 
 
Nazwa łacińska: Euterpe oleracea
Pochodzenie: Brazylia
Bogate w: Witaminy, witamina C, witamina A, minerały, lipidy, węglowodany, błonnik, żelazo, wapń
Składniki: Miąższ jagód acai, z upraw ekologicznych
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 4 ŁYŻECZEK DZIENNIE
Proszek Acai jest idealny do sorbetów, deserów, musli, koktajli mlecznych lub po prostu stosowany jako przyprawa do różnych dań.
 
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
 

ACAI w proszku BIO 50 g, OL419