ACAI w proszku BIO 50 g
Symbol: OL419
Data minimalnej trwałości (DDM): 08/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Brésil
ACAI w proszku BIO 50 g
WŁAŚCIWOŚCI JAGÓD ACAI
Aby zachować jak najwięcej składników odżywczych Acai, zaleca się nie przekraczać temperatury przetwarzania 42°C. W oparciu o tę zasadę, wartości odżywcze miąższu Acai zostały zachowane podczas procesu liofilizacji, której obróbka cieplna nie przekraczała 42°C.
Proszek Acai jest bogaty w lipidy, które w szczególności regulują poziom cholesterolu.
Złożone z przeciwutleniaczy jagody Acai bogate są w witaminę A czy witaminę C, dzięki czemu pomagają chronić nasz organizm przed stresem oksydacyjnym. Acai ograniczają więc pojawianie się niektórych chorób i przedwczesne starzenie.
Naturalnie bogaty w błonnik proszek Acai wspomoże proces trawienia i będzie skuteczny w przypadku zaparć. Wapń obecny w proszku poprawi również perystaltykę jelit.
Acai jest źródłem białka, a w połączeniu z witaminą C i żelazem, proszek Acai będzie działał energetyzująco na organizm.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Miąższ acai, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 541 kcal / 2280 kJ
Tłuszcz 54g
Węglowodany 32 g
Błonnik 27 g Białko 9,8 g Sód 64 mg Witamina C < 1 mg Witamina A < 30,3 µg Wapń 345 mg Żelazo 3,8 mg
Nazwa łacińska: Euterpe oleracea
Pochodzenie: Brazylia
Bogate w: Witaminy, witamina C, witamina A, minerały, lipidy, węglowodany, błonnik, żelazo, wapń
Składniki: Miąższ jagód acai, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 4 ŁYŻECZEK DZIENNIE
Proszek Acai jest idealny do sorbetów, deserów, musli, koktajli mlecznych lub po prostu stosowany jako przyprawa do różnych dań.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).