ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

ACEROLA w proszku BIO 50 g

Symbol: OL414

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt zostanie wysłany za 3-7 dni
dowiedz się więcej
48.80 zł
Acerola w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Data minimalnej trwałości (DDM): 04/2025
Kraj pochodzenia: Brésil

ACEROLA w proszku BIO 50 g

Acerola w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.

WŁAŚCIWOŚCI ACEROLI
Aby zachować jak najwięcej składników odżywczych Aceroli, zaleca się nie przekraczać temperatury przetwarzania 42°C. W oparciu o tę zasadę, wartości odżywcze owoców Aceroli zostały zachowane, ponieważ nie zostały one poddane żadnej obróbce cieplnej przekraczającej 42°C.
 
Naturalnie bogaty w witaminę C i błonnik proszek Aceroli przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, dzięki czemu działa ochronnie na układ sercowo-naczyniowy.
 
Obecna w Aceroli witamina A przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, a tym samym pomaga utrzymać organizmu w dobrej kondycji.
 
Znajdujące się w Aceroli witaminy zapewniają również działanie antyoksydacyjne i zwalczanie stresu oksydacyjnego.
 
Acerola znana jest również z działania energetyzującego, witamina C pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia fizycznego i psychicznego.
 
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Owoce aceroli, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia  378 kcal / 1582 kJ
Lipidy 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany  85 g
w tym cukry 44,5 g
Błonnik  12 g   Białko  7,9 g   Sól  40,6 mg   Witamina C  17500 mg 
 
Nazwa łacińska: Malpighia emarginata
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Bogate w: Witaminy, Witamina C, Witamina A, Minerały, Węglowodany, Błonnik, Żelazo, Wapń
Składniki: Owoce aceroli, z upraw ekologicznych
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 4 ŁYŻECZEK DZIENNIE
Acerola w proszku idealnie sprawdza się do napojów, deserów, ale także do batonów energetycznych czy sałatek.
 
Aby czerpać korzyści ze znajdującej się w aceroli witaminy C, wsyp od 2 do 4 łyżeczek proszku do butelki z wodą i pij przez cały dzień. Możesz również dodać 1-2 łyżeczki aceroli do sałatki owocowej, kompotu lub puree bananowego.
 
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów. Możliwe ślady glutenu.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny zasięgnąć porady lekarza.
Osoby z kamieniami nerkowymi powinny zasięgnąć porady lekarza.
Osoby leczone przeciwpłytkowo lub przeciwzakrzepowo powinny zasięgnąć porady lekarza.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).

ACEROLA w proszku BIO 50 g, OL414