ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

ASHWAGANDHA w proszku BIO 200 g

Symbol: OL351

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
42.10 zł
Korzeń ashwagandhy w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalny, wolny od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Data minimalnej trwałości (DDM): 02/2025
Kraj pochodzenia: Indie

ASHWAGANDHA w proszku BIO 200 g

Korzeń ashwagandhy w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalny, wolny od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.


WŁAŚCIWOŚCI ASHWAGANDHY
Ashwagandha to zioło ajurwedyjskie, uznawane przede wszystkim za zioło adaptogenne. Oznacza to, że ashwagandha pomaga organizmowi przystosować się w stresujących sytuacjach. Kuracja proszkiem z korzenia ashwagandhy polecana jest w przypadku lęku, niepokoju czy zaburzeń snu. Ashwagandha pomaga też zwalczać depresję dzięki zawartemu w niej tryptofanowi.
 
Należy również pamiętać, że ten indyjski żeń-szeń jest bogaty w przeciwutleniacze, garbniki i flawonoidy, które pomagają zwalczać wolne rodniki.
 
Ashwagandha jest również bogata w błonnik dla lepszego trawienia.
 
Naturalna ashwagandha także zwiększa libido i płodność, zwłaszcza u mężczyzn.
 
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Ashwagandha w proszku, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia  245 kcal / 900 kJ
Tłuszcz  0,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g

Węglowodany  49,9 g

w tym cukry  0 g

Błonnik  32,3 g   Białko  3,9 g   Sól  0 g
 
Nazwa łacińska: Withania somnifera (L.) Dunal
Pochodzenie:  Indie
Użyta część: Korzeń
Składniki: Ashwagandha w proszku, z upraw ekologicznych
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻECZKA PROSZKU ASHWAGANDHA DZIENNIE
Dodać 1 łyżeczkę (5 g) proszku Ashwagandha do szklanki wody, soku lub np. kompotu.
 
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe ślady orzechów lub sezamu.
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
 

ASHWAGANDHA w proszku BIO 200 g, OL351