CYNAMON CEJLOŃSKI mielony BIO 100 g
Symbol: OL299

Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
39.02 zł
45.90 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 39.02 zł
Ekologiczny cynamon cejloński mielony pochodzi ze Sri Lanki lub Madagaskaru, słynących z produkcji najlepszej jakości cynamonu cejlońskiego. Mielony cynamon cejloński pozyskiwany jest z kory drzewa cynamonowego, którą delikatnie się usuwa i ręcznie zwija. Kawałki kory są następnie łączone i pozostawiane do wyschnięcia. Cynamon cejloński wprowadza do potraw ciepłe, drzewne smaki i wzmacnia odczuwanie słodyczy.
Data minimalnej trwałości (DDM): 05/2025
Kraj pochodzenia: Madagaskar
Kraj pochodzenia: Madagaskar
CYNAMON CEJLOŃSKI mielony BIO 100 g
Ekologiczny cynamon cejloński mielony pochodzi ze Sri Lanki lub Madagaskaru, słynących z produkcji najlepszej jakości cynamonu cejlońskiego. Mielony cynamon cejloński pozyskiwany jest z kory drzewa cynamonowego, którą delikatnie się usuwa i ręcznie zwija. Kawałki kory są następnie łączone i pozostawiane do wyschnięcia. Cynamon cejloński wprowadza do potraw ciepłe, drzewne smaki i wzmacnia odczuwanie słodyczy.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Cinnamonum verum J.Presl
Użyta część: Kora
Pochodzenie surowca: Madagaskar
Składniki: Cynamon cejloński w proszku z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Do naparu: pół łyżeczki na szklankę gorącej wody, zaparzyć pod przykryciem przez 10 minut.
W kuchni: wymieszać lub posypać cynamonem cejlońskim, najlepiej dodać pod koniec gotowania do dań przygotowywanych na wolnym ogniu.
Z innymi przyprawami: Cynamon cejloński dobrze komponuje się z goździkami, gałką muszkatołową, imbirem czy kardamonem.
Do potraw: Cynamon cejloński może być stosowany zarówno do dań słodkich, jak i słonych (dynia, bakłażan, ryż itp.) lub w napojach (hot toddy, grzane wino itp.).
Warto wiedzieć: aromaty cejlońskiego cynamonu lepiej uwalniają się w tłuszczu lub alkoholu. Zwróć uwagę na dodawaną ilość, aby nie przyćmić smaku potrawy.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Cinnamonum verum J.Presl
Użyta część: Kora
Pochodzenie surowca: Madagaskar
Składniki: Cynamon cejloński w proszku z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Do naparu: pół łyżeczki na szklankę gorącej wody, zaparzyć pod przykryciem przez 10 minut.
W kuchni: wymieszać lub posypać cynamonem cejlońskim, najlepiej dodać pod koniec gotowania do dań przygotowywanych na wolnym ogniu.
Z innymi przyprawami: Cynamon cejloński dobrze komponuje się z goździkami, gałką muszkatołową, imbirem czy kardamonem.
Do potraw: Cynamon cejloński może być stosowany zarówno do dań słodkich, jak i słonych (dynia, bakłażan, ryż itp.) lub w napojach (hot toddy, grzane wino itp.).
Warto wiedzieć: aromaty cejlońskiego cynamonu lepiej uwalniają się w tłuszczu lub alkoholu. Zwróć uwagę na dodawaną ilość, aby nie przyćmić smaku potrawy.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).