ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

GAŁKA MUSZKATOŁOWA cała BIO 10 szt.

Symbol: OL465

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
51.50 zł
Gałka muszkatołowa, pierwotnie pochodząca z archipelagu Moluków w Indonezji, nie jest owocem, a nasionem owocu gałki muszkatołowej. Stosowana jest zarówno w kuchni słodkiej, jak i słonej. Gałka muszkatołowa nadaje potrawom drzewno-korzenne aromaty, które niektórzy określają jako mieszankę pieprzu i cynamonu.
Data minimalnej trwałości (DDM): 05/2025
Kraj pochodzenia: Sri Lanka

GAŁKA MUSZKATOŁOWA cała BIO 10 szt.

Gałka muszkatołowa, pierwotnie pochodząca z archipelagu Moluków w Indonezji, nie jest owocem, a nasionem owocu gałki muszkatołowej. Stosowana jest zarówno w kuchni słodkiej, jak i słonej. Gałka muszkatołowa nadaje potrawom drzewno-korzenne aromaty, które niektórzy określają jako mieszankę pieprzu i cynamonu.

GWARANCJE JAKOŚCI
Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
 
Nazwa łacińska: Myristica fragrans Houtt.
Użyta część: Nasiona
Pochodzenie surowca: Sri Lanka
Składniki: Gałka muszkatołowa, z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Starta: aby zachować wszystkie aromaty gałki muszkatołowej, najlepiej zetrzeć orzech bezpośrednio do potrawy, pod koniec gotowania. Zwróć uwagę na dodawaną ilość, smak gałki muszkatołowej może szybko zdominować danie.
Z innymi przyprawami: gałkę muszkatołową można skomponować z imbirem, cynamonem, goździkami, kardamonem, kminkiem itp.
Do potraw: gałkę muszkatołową można dodawać do dań zarówno na słono (ziemniaki, beszamel, zapiekanki), jak i na słodko (pierniki, kompot), a także do grzanego wina.
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).

GAŁKA MUSZKATOŁOWA cała BIO 10 szt., OL465