ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

Grejpfrut - naturalny olejek eteryczny 100 ml

Symbol: OL188

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
359.04 zł 422.40 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 422.40 zł
Czysty olejek eteryczny z grejpfruta ma korzystne działanie na zdrowie i urodę. Jego właściwości przeciwdrobnoustrojowe wspomagają organizm w walce z infekcjami o różnym podłożu, zarówno wirusowym, jak i bakteryjnym. Przede wszystkim olejek grejpfrutowy ceni się za pozytywne działanie na metabolizm, dzięki czemu skutecznie wspomaga spalanie tłuszczu czy usuwanie wody z organizmu. Dodatkowo ma właściwości oczyszczające i detoksykujące, zatem odpowiada za usuwanie szkodliwych substancji, usprawniając trawienie i pracę jelit. Olejek z grejpfruta bogaty jest w witaminę C, która odgrywa szczególną rolę w pielęgnacji twarzy, gdyż odpowiada za rozjaśnianie przebarwień i poprawę kondycji cery. Jako olejek do aromaterapii ceniony jest za odświeżający i energetyzujący cytrusowy zapach, który pobudza, dodaje wigoru i chęci do działania. Olejek grejpfrutowy będzie znakomitym wyborem dla osób zmagających się z chronicznym zmęczeniem, stresem, stanami lękowymi czy depresyjnymi.
Data minimalnej trwałości (DDM): 11/2026
Kraj pochodzenia: Paragwaj

Grejpfrut - naturalny olejek eteryczny 100 ml

Czysty olejek eteryczny z grejpfruta ma korzystne działanie na zdrowie i urodę. Jego właściwości przeciwdrobnoustrojowe wspomagają organizm w walce z infekcjami o różnym podłożu, zarówno wirusowym, jak i bakteryjnym. Przede wszystkim olejek grejpfrutowy ceni się za pozytywne działanie na metabolizm, dzięki czemu skutecznie wspomaga spalanie tłuszczu czy usuwanie wody z organizmu. Dodatkowo ma właściwości oczyszczające i detoksykujące, zatem odpowiada za usuwanie szkodliwych substancji, usprawniając trawienie i pracę jelit. Olejek z grejpfruta bogaty jest w witaminę C, która odgrywa szczególną rolę w pielęgnacji twarzy, gdyż odpowiada za rozjaśnianie przebarwień i poprawę kondycji cery. Jako olejek do aromaterapii ceniony jest za odświeżający i energetyzujący cytrusowy zapach, który pobudza, dodaje wigoru i chęci do działania. Olejek grejpfrutowy będzie znakomitym wyborem dla osób zmagających się z chronicznym zmęczeniem, stresem, stanami lękowymi czy depresyjnymi.

Organiczny olejek eteryczny z grejpfruta posiada certyfikat ekologiczny Ecocert i pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, Meksyku, Argentyny lub Włoch. Jest w 100% czysty i chemotypowany. Dobór partii i kontrola jakości olejków eterycznych są przeprowadzane we Francji w Lyonie.

GWARANCJE JAKOŚCI
BIO certyfikowany organiczny przez Ecocert (FR-BIO-01)
100% czysty, naturalny
Chemotyp i skład biochemiczny gwarantowany analizą chromatograficzną dla każdej partii
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Wykazuje właściwości przeciwdrobnoustrojowe, detoksykujące i oczyszczające
Stosowany w kosmetyce do produktów rozjaśniających przebarwienia oraz oczyszczających skórę
Wykorzystywany jest w aromaterapii ze względu na intensywny, pobudzający zapach, który działa energetyzująco i poprawia samopoczucie

JAKOŚĆ POD KONTROLĄ
Aby zagwarantować nienaganną i najwyższą jakość, przeprowadzane są rutynowe kontrole każdej partii. Oto elementy, na które zwracamy szczególną uwagę w przypadku tego produktu:

KRYTERIA ORGANOLEPTYCZNE: Te kryteria odbierane są zmysłami i stanowią cenne wskazówki dotyczące jakości produkcji olejku eterycznego.
Konsystencja: płynny, klarowny, możliwy stały osad
Kolor: żółty, różowawopomarańczowy
Zapach: pikantny, charakterystyczny

KRYTERIA FIZYKOCHEMICZNE: Aby zagwarantować chemotypowany i integralny olejek eteryczny, sprawdzany jest skład każdej partii produktu:
limonen: 92 do 96%
β-mircen: 1,5 do 2,5%
n-oktanal: 0,2 do 0,8%
nutkaton: 0,01 do 0,8%
α-pinen: 0,2 do 0,6%
sabinen: 0,1 do 0,6%
n-dekanal: 0,1 do 0,6%
β-kariofilen: 0,2 do 0,5%
β-pinen: 0,05 do 0,2%
n-nonanal: 0,04 do 0,1%
cytronellal: ≤ 0,1%
neral: 0,02 do 0,04%
cytral: 0,02 do 0,04%

Gęstość w 20°C: 0,852 do 0,860
Współczynnik załamania światła w 20°C: 1,474 do 1,479
Skręcalność optyczna w 20°C: 91° do 96°
Temperatura zapłonu: 43°C
 
Nazwa łacińska: Citrus paradisi Macfad.
Użyta część: Skórki
Metoda ekstrakcji: Tłoczenie
Rodzina botaniczna: Rutaceae
Pochodzenie surowca: USA, Sycylia, Meksyk, Argentyna
Sprzedawane w: Butelka ze szkła bursztynowego z kroplomierzem
 
Olejki eteryczne to silne produkty naturalne, które należy stosować ostrożnie.
Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Nie zalecany dla dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza w przypadku leczenia farmakologicznego lub chorób przewlekłych (astma, padaczka itp.).
Nie stosować przez dłuższy czas. Omijać błony śluzowe (oczy, uszy, nos, narządy płciowe).
W przypadku aplikacji na skórę rozcieńczyć w oleju bazowym.
W przypadku wystąpienia podrażnienia należy przerwać stosowanie i zwrócić się o pomoc lekarską.
Unikać ekspozycji na słońce po zastosowaniu fotouczulających olejków eterycznych.

Grupy wiekowe

Dorośli i młodzież

Dorośli i młodzież

Niemowlęta poniżej 3 miesięcy

Niemowlęta poniżej 3 miesięcy

Dzieci poniżej 6 lat

Dzieci poniżej 6 lat

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Możliwe sposoby użycia

Inhalacja

Inhalacja

Przez skórę

Przez skórę

Doustnie

Doustnie

Dyfuzja

Dyfuzja

Zagrożenia związane z użytkowaniem

Działa drażniąco na skórę

Działa drażniąco na skórę

Działa podobnie do kortyzonu

Działa podobnie do kortyzonu

Wywołuje alergie

Wywołuje alergie

Działa dermokaustycznie

Działa dermokaustycznie

Działa fotouczulająco

Działa fotouczulająco

Grejpfrut - naturalny olejek eteryczny 100 ml, OL188