ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

JAGODY GOJI tybetańskie luzem BIO 150 g

Symbol: OL279

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
46.20 zł
Suszone jagody Goji posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
 
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37

JAGODY GOJI tybetańskie luzem BIO 150 g

Suszone jagody Goji posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
 
WŁAŚCIWOŚCI SUSZONYCH JAGÓD GOJI
Jagody Goji znane są z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, zatem opóźniają proces starzenia się skóry. Suszone jagody Goji pomagają również chronić i utrzymać funkcjonowanie organizmu w harmonii.
Za sprawą przeciwutleniaczy, które znajdują się w jagodach Goji, pomagają one zapobiegać niektórym chorobom oczu, chroniąc tym samym narząd wzroku.
Bogate w białko i błonnik jagody Goji zawierają wiele składników odżywczych, które działają energetyzująco na nasz organizm. Poprawiają zatem ogólne samopoczucie.
 
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
w 100 g:
Energia  349 kcal / 1477 kJ
Tłuszcz  3,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,30 g
Węglowodany  60,4 g, w tym cukry  53,1 g
Błonnik  6,7 g   
Białko  16,6 g  
Sól  1,1 g  
 
Nazwa łacińska: Lycium barbarum L.
Pochodzenie:  Chiny (Tybet)
Bogate w: Błonnik, Białka
Składniki: Suszone jagody Goji, pochodzące z upraw ekologicznych
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ JAGÓD GOJI DZIENNIE
Jagody Goji są używane do gotowania zarówno na słono, jak i na słodko. Można je dodawać do sałatek, jogurtów, napojów, deserów, a nawet zup. Jagody mogą być również spożywane w postaci naparu.
 
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
Polecany tylko od 7. roku życia.
Zasięgnij porady lekarskiej w przypadku alergii na owoce z rodziny Solanaceae.
Możliwe interakcje w przypadku leczenia przeciwzakrzepowego, zasięgnij porady lekarza.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
 
PRZECHOWYWANIE
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Najlepiej spożyć przed końcem (patrz data na opakowaniu).

JAGODY GOJI tybetańskie luzem BIO 150 g, OL279