KMIN RZYMSKI ziarno BIO 100 g
Symbol: OL310
44.20 zł
46.40 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 25.00 zł
Ekologiczny kmin rzymski, zwany także kuminem, to niezbędna przyprawa w kuchni indyjskiej, marokańskiej i meksykańskiej. Kmin rzymski jest częścią dobrze znanych mieszanek przypraw, takich jak Ras el Hanout czy Garam masala. Kumin nadaje potrawom słodki, lekko anyżowy, a zarazem pikantny smak.
KMIN RZYMSKI ziarno BIO 100 g
Ekologiczny kmin rzymski, zwany także kuminem, to niezbędna przyprawa w kuchni indyjskiej, marokańskiej i meksykańskiej. Kmin rzymski jest częścią dobrze znanych mieszanek przypraw, takich jak Ras el Hanout czy Garam masala. Kumin nadaje potrawom słodki, lekko anyżowy, a zarazem pikantny smak.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Cuminum cyminum L.
Użyta część: Nasiona
Pochodzenie surowca: Iran, Turcja
Składniki: Nasiona kminu rzymskiego z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Prażony: prażony na sucho lub grillowany na odrobinie oleju wydobywa swoje aromaty.
W proszku: zmielone nasiona kminu rzymskiego najlepiej dodać pod koniec gotowania.
Z innymi przyprawami: kumin dobrze komponuje się np. z cynamonem, gałką muszkatołową, zielonym anyżem, czarnuszką lub imbirem.
Do potraw: kmin sprawdzi się do potraw mięsnych, ryb, zup, a także likierów czy win.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Cuminum cyminum L.
Użyta część: Nasiona
Pochodzenie surowca: Iran, Turcja
Składniki: Nasiona kminu rzymskiego z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Prażony: prażony na sucho lub grillowany na odrobinie oleju wydobywa swoje aromaty.
W proszku: zmielone nasiona kminu rzymskiego najlepiej dodać pod koniec gotowania.
Z innymi przyprawami: kumin dobrze komponuje się np. z cynamonem, gałką muszkatołową, zielonym anyżem, czarnuszką lub imbirem.
Do potraw: kmin sprawdzi się do potraw mięsnych, ryb, zup, a także likierów czy win.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.