KURKUMA MIELONA z Indii BIO 500 g
Symbol: OL296
42.00 zł
44.10 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 29.40 zł
Ekologiczna kurkuma mielona posiada certyfikat ORGANIC wydany przez Ecocert (FR-BIO-01), nie zawiera zanieczyszczeń, pestycydów i metali ciężkich zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej, w celu uzyskania najlepszych produktów.
KURKUMA MIELONA z Indii BIO 500 g
Ekologiczna kurkuma mielona posiada certyfikat ORGANIC wydany przez Ecocert (FR-BIO-01), nie zawiera zanieczyszczeń, pestycydów i metali ciężkich zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej, w celu uzyskania najlepszych produktów.
Pochodzenie surowca: Indie
Składniki: Kurkuma mielona, z upraw ekologicznych
WŁAŚCIWOŚCI KURKUMY
Kurkuma ma wiele zalet, zarówno odżywczych, jak i zdrowotnych.
Kurkuma mielona jest bogata w błonnik, dlatego skutecznie działa na sferę trawienną. Oprócz błonnika kurkuma zawiera wiele aktywnych składników wspierających wątrobę, trzustkę, czy woreczek żółciowy.
Dodatkowo kurkuma jest jednym z najlepszych antyoksydantów. Chroni komórki przed starzeniem się, wychwytując wolne rodniki. Kurkuma indyjska ma korzystne działanie w przypadku wielu stanów zapalnych, problemów sercowo-naczyniowych i zwyrodnieniowych oraz w kontekście nowotworów.
SKŁADNIK I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
kurkuma* (Curcuma longa L.)
*produkt z upraw ekologicznych
w 100 g:
Energia 354 kcal / 1481 kJ
Tłuszcz 9,88 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,12 g
Węglowodany 64,93 g, w tym cukry 3,21 g
Błonnik 21,1 g Białko 7,83 g Sól 0,038 g
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻECZKA (5G) KURKUMY W PROSZKU
Przyprawa do przygotowywania potraw.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Najlepiej spożyć przed końcem (patrz data na opakowaniu).
Pochodzenie surowca: Indie
Składniki: Kurkuma mielona, z upraw ekologicznych
WŁAŚCIWOŚCI KURKUMY
Kurkuma ma wiele zalet, zarówno odżywczych, jak i zdrowotnych.
Kurkuma mielona jest bogata w błonnik, dlatego skutecznie działa na sferę trawienną. Oprócz błonnika kurkuma zawiera wiele aktywnych składników wspierających wątrobę, trzustkę, czy woreczek żółciowy.
Dodatkowo kurkuma jest jednym z najlepszych antyoksydantów. Chroni komórki przed starzeniem się, wychwytując wolne rodniki. Kurkuma indyjska ma korzystne działanie w przypadku wielu stanów zapalnych, problemów sercowo-naczyniowych i zwyrodnieniowych oraz w kontekście nowotworów.
SKŁADNIK I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
kurkuma* (Curcuma longa L.)
*produkt z upraw ekologicznych
w 100 g:
Energia 354 kcal / 1481 kJ
Tłuszcz 9,88 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,12 g
Węglowodany 64,93 g, w tym cukry 3,21 g
Błonnik 21,1 g Białko 7,83 g Sól 0,038 g
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻECZKA (5G) KURKUMY W PROSZKU
Przyprawa do przygotowywania potraw.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Najlepiej spożyć przed końcem (patrz data na opakowaniu).