ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

Miód Garrigues 125 g

Symbol: MIGA125P

18.20 zł

Miód ten ma mocny, ale ciepły początek w ustach, który rozwija aromaty gotowanych owoców i przypraw, które pozostają na języku.

Ten wielokwiatowy miód ma piękną bursztynową barwę. Kiedy tworzą się kryształki, mogą one być mniej lub bardziej drobne, w zależności od zbiorów.

Zbierane we Francji w „Garrigues” (typowa roślinność z południa Francji) na krainie ochry nad brzegiem jeziora Salagou przez pszczelarza Nicolasa Peyré.

Miód Garrigues 125 g

Miód ten ma mocny, ale ciepły początek w ustach, który rozwija aromaty gotowanych owoców i przypraw, które pozostają na języku.

Ten wielokwiatowy miód ma piękną bursztynową barwę. Kiedy tworzą się kryształki, mogą one być mniej lub bardziej drobne, w zależności od zbiorów.

Zbierane we Francji w „Garrigues” (typowa roślinność z południa Francji) na krainie ochry nad brzegiem jeziora Salagou przez pszczelarza Nicolasa Peyré.


Specjalizująca się w produktach Beehive firma Propolia® oferuje wybór indywidualnych miodów: tańcz z pszczołami i rozbudź swoje kubki smakowe!

„Mélilogie” Garrigues Honey

  • Aromat: Mocny, ale ciepły początek w ustach, który rozwija aromaty gotowanych owoców i przypraw, które pozostają na języku.
  • Konsystencja: Miód wielokwiatowy o pięknej bursztynowej barwie. Kiedy tworzą się kryształki, mogą one być mniej lub bardziej drobne, w zależności od zbiorów.
  • Pochodzenie : Francja – Zbiór w „Garrigues” (typowa roślinność południa Francji) na ochrowej krainie nad brzegiem jeziora Salagou przez pszczelarza Nicolasa Peyré.

Trochę kultury

Miód Garrigues to miód wielokwiatowy zawierający szeroką gamę roślin miodowych: tymianek, rozmaryn, cząber, asfodel, lawendę, jeżynę i koniczynę białą. Kwiaty te, rosnące w suchym środowisku, rzadko obfitują w nektar, ale mają mocny aromat. Z tych roślin pochodzi wyraźny i ciepły smak tego miodu, który zmienia się w zależności od zbioru. Jezioro Salagou to sztuczne jezioro (zbiornik) powstałe w latach 60-tych w pobliżu Montpellier na południu Francji. Typowa czerwona gleba tworzy pagórkowaty krajobraz i jest obowiązkowym celem turystycznym w regionie Hérault.

Składniki

Miód Garriguesa

Pochodzenie: Francja – Zbierane w „Garrigues” (typowa roślinność z południa Francji) na ochrowej krainie nad brzegiem jeziora Salagou przez pszczelarza Nicolasa Peyré.

Wskazówki dotyczące użytkowania

Można go posmarować kromką chleba żytniego lub razowego, z masłem lub bez (uwielbiamy z masłem solonym).

Można go dodać do porannej herbaty lub po prostu z jogurtem.

W kuchni można nim zmiękczać posiłki i sosy do sałatek – liczy się smak i pożądanie!

  • Szklany słoik : Nadaje się do recyklingu - Należy go umieścić w szklanym pojemniku sortującym po oddzieleniu go od aluminiowej pokrywy.
  • Pokrywa aluminiowa : Nadaje się do recyklingu - Należy wrzucić do żółtego pojemnika po oddzieleniu go od pojemnika.

Miód Garrigues 125 g, MIGA125P