ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

Miód lawendowy 400 g

Symbol: MILA400BIO

53.36 zł 66.70 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 66.70 zł

Na początku świeży i pikantny, ostatecznie miód przynosi nutę gotowanych owoców.

Jego tekstura jest prawie stała z drobną krystalizacją. Wygląda jak plastyczny lukier.

Zebrane we Francji przez pszczelarza na równinach „Górnej Prowansji”.

Producent: Propolia
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37

Miód lawendowy 400 g

Na początku świeży i pikantny, ostatecznie miód przynosi nutę gotowanych owoców.

Jego tekstura jest prawie stała z drobną krystalizacją. Wygląda jak plastyczny lukier.

Zebrane we Francji przez pszczelarza na równinach „Górnej Prowansji”.


Specjalizująca się w produktach Beehive firma Propolia® oferuje wybór indywidualnych miodów: tańcz z pszczołami i rozbudź swoje kubki smakowe!

„Mélilogie” miodu lawendowego

  • Aromat: Na początku świeży i pikantny, ostatecznie miód przynosi nutę gotowanych owoców.
  • Konsystencja: Prawie stała, o drobnej krystalizacji, wygląda jak plastyczny lukier.
  • Pochodzenie: Francja – zbierane przez pszczelarza na równinach „Górnej Prowansji”.

Trochę kultury

Słynne nugaty Montélimar, bardzo cenione zarówno przez młodych, jak i starszych, są tradycyjnie wytwarzane z miodu lawendowego (który obejmuje kilka odmian). Rośliny śródziemnomorskie w pełnym tego słowa znaczeniu, rośliny lawendy były przez długi czas wyłączną własnością Prowansji (której miód posiada teraz etykietę PGI* dla pszczelarzy, którzy chcą wziąć udział w tym procesie jakości). W ostatnich latach kultura lawendy została również wyeksportowana do niektórych krajów wschodnich, a nawet chłodniejszych, takich jak Kanada, dzięki zastosowaniu przystosowanych roślin.(*ChOG: chronione oznaczenie geograficzne).

Składniki

Organiczny miód lawendowy

Pochodzenie: Francja – zbierane przez pszczelarza na równinach „Górnej Prowansji”.

Wskazówki dotyczące użytkowania

Można go posmarować kromką chleba żytniego lub razowego, z masłem lub bez (uwielbiamy z masłem solonym).

Można go dodać do porannej herbaty lub po prostu z jogurtem.

W kuchni można nim zmiękczać posiłki i sosy do sałatek – liczy się smak i pożądanie!

  • Szklany słoik: Nadaje się do recyklingu - Należy go umieścić w szklanym pojemniku sortującym po oddzieleniu go od aluminiowej pokrywy.
  • Pokrywa aluminiowa : Nadaje się do recyklingu - Należy wrzucić do żółtego pojemnika po oddzieleniu go od pojemnika.

Miód lawendowy 400 g, MILA400BIO