ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

MORINGA w proszku BIO 500 g

Symbol: OL411

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
87.60 zł
Moringa w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 03/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Tanzanie

MORINGA w proszku BIO 500 g

Moringa w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.

WŁAŚCIWOŚCI MORINGI
Liście moringi, z których otrzymuje się proszek, są źródłem białka i mikroelementów. Moringa działa korzystnie na sportowców, osoby starsze, a nawet wegetarian, których spożycie białka w diecie jest czasami niewystarczające. Ponadto wśród białek, wchodzących w skład moringi, znajdujemy 9 niezbędnych aminokwasów, których nasz organizm nie jest w stanie sam wytworzyć.
 
Moringa jest bogata w błonnik, który wspomaga prawidłową regulację układu pokarmowego. Pomaga także w walce z nieprawidłowym poziomem cholesterolu i cukrzycą.
 
Moringa zawiera polifenole – przeciwutleniacze, które pomagają walczyć ze stresem oksydacyjnym i starzeniem się.
 
Proszek moringa jest bogaty w witaminy A, E i K, które wzmacniają układ odpornościowy, działają przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, a witamina A dodatkowo stymuluje laktację u mam.

SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Moringa w proszku, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia  319 kcal / 1335 kJ
Tłuszcz  5,7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,9 g
Węglowodany 29 g
w tym cukry 10 g
Błonnik  24 g   Białko  26 g   Sól  0,31 g   Witamina A  2030 µg   Witamina E  39 mg   Witamina K  2300 µg
 
Nazwa łacińska: Moringa oleifera Lam.
Pochodzenie: Indie
Bogate w: Witaminy, Witamina E, Witamina A, Białka, Błonnik
Składniki: Moringa w proszku, z upraw ekologicznych
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 3 ŁYŻECZEK PROSZKU MORINGA DZIENNIE
Dodaj 1 do 3 łyżeczek dziennie (2 do 6 g) proszku moringa do 300 ml koktajlu, mleka roślinnego, zupy lub soku. Można również dodać do deserów lub dań.
 
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).

MORINGA w proszku BIO 500 g, OL411