MORWA BIAŁA SUSZONE OWOCE luzem BIO 150 g
Symbol: OL405

Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
25.93 zł
30.50 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 25.93 zł
Suszone owoce morwy białej posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
MORWA BIAŁA SUSZONE OWOCE luzem BIO 150 g
Suszone owoce morwy białej posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI MORWY BIAŁEJ
Naturalnie bogate w żelazo morwy białe działają energetyzująco na organizm. Spożywanie tych owoców przyczyni się więc do wzmocnienia układu odpornościowego, ale także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Bogata w błonnik morwa biała wspomoże ochronę układu sercowo-naczyniowego i pomoże obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Morwa biała, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 352 kcal / 1490 kJ
Tłuszcz 0,9 g
Pochodzenie: Turcja
Bogate w: Żelazo, błonnik, węglowodany, minerały
Składniki: Morwa biała, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ MORWY BIAŁEJ DZIENNIE
Suszone owoce białej morwy mogą być spożywane same lub zmieszane z suszonymi owocami czy zbożami. Idealnie sprawdzają się w słodkich potrawach i wyrobach cukierniczych.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Morwa biała może utrudniać wchłanianie węglowodanów, spożywaj w rozsądnych odstępach czasowych od posiłków.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.
WŁAŚCIWOŚCI MORWY BIAŁEJ
Naturalnie bogate w żelazo morwy białe działają energetyzująco na organizm. Spożywanie tych owoców przyczyni się więc do wzmocnienia układu odpornościowego, ale także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Bogata w błonnik morwa biała wspomoże ochronę układu sercowo-naczyniowego i pomoże obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Morwa biała, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 352 kcal / 1490 kJ
Tłuszcz 0,9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g
Węglowodany 77,8 g
w tym cukry 67,5 g
Błonnik 9,7 g Białko 3,3 g Sól 0,05 g Żelazo 15,5 mgPochodzenie: Turcja
Bogate w: Żelazo, błonnik, węglowodany, minerały
Składniki: Morwa biała, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ MORWY BIAŁEJ DZIENNIE
Suszone owoce białej morwy mogą być spożywane same lub zmieszane z suszonymi owocami czy zbożami. Idealnie sprawdzają się w słodkich potrawach i wyrobach cukierniczych.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Morwa biała może utrudniać wchłanianie węglowodanów, spożywaj w rozsądnych odstępach czasowych od posiłków.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.