ORZECHY MAKADAMIA ŁUSKANE luzem BIO 500 g
Symbol: OL420
ORZECHY MAKADAMIA ŁUSKANE luzem BIO 500 g
WŁAŚCIWOŚCI ORZECHÓW MAKADAMIA
Orzechy makadamia są bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, lipidy, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu. Dzięki temu chronią również układ sercowo-naczyniowy.
 
Makadamia są bogate w błonnik, wspierają procesy trawienne i przyczyniają się do utraty wagi przez podtrzymywanie uczucia sytości.
 
Orzechy makadamia to doskonałe źródło minerałów, witamin i przeciwutleniaczy, w szczególności wapnia, żelaza czy nawet magnezu, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
 
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Orzechy makadamia, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia  718 kcal / 3004 kJ
Tłuszcz  75,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12,1 g
Węglowodany 13,8 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik  8,6 g   Białko  7,9 g   Sól  0,01 g   
 
Nazwa łacińska: Macadamia integrifolia Maiden & Betche
Pochodzenie: RPA, Kenia
Bogate w: Błonnik
Składniki: Orzechy makadamia, z upraw ekologicznych
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA ORZECHÓW MAKADAMIA
Do spożycia bez dodatków lub z innymi orzechami czy suszonymi owocami. Idealne na przykład do zdrowych przekąsek.
 
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów, sezamu lub soi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
 
					 
						 
									 
						 
						