ORZECHY NERKOWCA łuskane BIO 1 kg
Symbol: OL354
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
114.80 zł
143.50 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 143.50 zł
Łuskane orzechy nerkowca posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
ORZECHY NERKOWCA łuskane BIO 1 kg
Łuskane orzechy nerkowca posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI ORZECHÓW NERKOWCA
Naturalnie bogate w lipidy orzechy nerkowca działają korzystnie na układ krążenia. Zawarte w orzechach nerkowca kwasy tłuszczowe to w większości nienasycone kwasy tłuszczowe, które są pomocne w walce z wysokim poziomem cholesterolu.
Orzechy nerkowca są również źródłem białka i błonnika. Te składniki odżywcze przyczyniają się do bezproblemowego procesu trawienia, pomagają również regulować apetyt i wpływają na ośrodek sytości.
Orzechy nerkowca są bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Witaminy z grupy B, ale także zawarte w orzechach żelazo przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Łuskane orzechy nerkowca, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 595 kcal / 2472 kJ
Tłuszcz 43,85 g
Nazwa łacińska: Anacardium occidentale L.
Pochodzenie: Togo, Wietnam
Bogate w: Błonnik, Białka
Składniki: Łuskane orzechy nerkowca, pochodzące z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA ORZECHÓW NERKOWCA DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Idealnie sprawdzają się zarówno w słodkich potrawach, z produktami mlecznych, musli, jak i słonych: z kurczakiem, warzywami czy po prostu jako aperitif.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzeszków ziemnych, sezamu lub soi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI ORZECHÓW NERKOWCA
Naturalnie bogate w lipidy orzechy nerkowca działają korzystnie na układ krążenia. Zawarte w orzechach nerkowca kwasy tłuszczowe to w większości nienasycone kwasy tłuszczowe, które są pomocne w walce z wysokim poziomem cholesterolu.
Orzechy nerkowca są również źródłem białka i błonnika. Te składniki odżywcze przyczyniają się do bezproblemowego procesu trawienia, pomagają również regulować apetyt i wpływają na ośrodek sytości.
Orzechy nerkowca są bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Witaminy z grupy B, ale także zawarte w orzechach żelazo przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Łuskane orzechy nerkowca, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 595 kcal / 2472 kJ
Tłuszcz 43,85 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7,78 g
Węglowodany 30,19 g
w tym cukry 5,91 g
Błonnik 3,3 g Białko 18,22 g Sól 0,03 gNazwa łacińska: Anacardium occidentale L.
Pochodzenie: Togo, Wietnam
Bogate w: Błonnik, Białka
Składniki: Łuskane orzechy nerkowca, pochodzące z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA ORZECHÓW NERKOWCA DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Idealnie sprawdzają się zarówno w słodkich potrawach, z produktami mlecznych, musli, jak i słonych: z kurczakiem, warzywami czy po prostu jako aperitif.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzeszków ziemnych, sezamu lub soi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).