ORZECHY PEKAN ŁUSKANE luzem BIO 500 g
Symbol: OL429
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
124.00 zł
155.00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 155.00 zł
Łuskane orzechy pekan posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
ORZECHY PEKAN ŁUSKANE luzem BIO 500 g
Łuskane orzechy pekan posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI ORZECHÓW PEKAN
Orzechy pekan są prawdopodobnie najbogatszymi w przeciwutleniacze orzechami. Wskaźnik ORAC jest u nich wyższy niż u większości owoców, np. malin, aronii, porzeczek itp. Indeks ORAC odpowiada zdolności absorpcji utlenionych wolnych rodników. Wśród związków antyoksydacyjnych możemy zaliczyć witaminę E, fitosterole, fenole, proantocyjanidyny i flawonoidy, które zapobiegają chorobom przewlekłym, chorobom układu krążenia, chorobom neurodegeneracyjnym, a nawet nowotworom.
Orzechy pekan są również szczególnie bogate w lipidy. Tłuszcze, które składają się na orzechy pekan, to w ponad 65% nienasycone kwasy tłuszczowe, które mają doskonały wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia, ale także na poziom cholesterolu.
Naturalnie bogate w błonnik orzechy pekan wspomagają procesy trawienne, jednocześnie przyczyniając się do utraty wagi.
W orzechach pekan znajdziemy witaminy i minerały, np. witaminy A, B, ale także cynk, magnez, mangan, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Orzechy pekan, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 736 kcal / 3030 kJ
Tłuszcz 72,6 g
Nazwa łacińska: Carya illinoinensis (Wangenh.) K.Koch
Pochodzenie: USA
Bogate w: Błonnik
Składniki: Orzechy pekan, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA ORZECHÓW PEKAN
Do spożycia bez dodatków lub zmieszany z suszonymi owocami lub innymi orzechami. Idealnie nadają się do dań na słodko, ciast czy brownie.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów, sezamu lub soi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI ORZECHÓW PEKAN
Orzechy pekan są prawdopodobnie najbogatszymi w przeciwutleniacze orzechami. Wskaźnik ORAC jest u nich wyższy niż u większości owoców, np. malin, aronii, porzeczek itp. Indeks ORAC odpowiada zdolności absorpcji utlenionych wolnych rodników. Wśród związków antyoksydacyjnych możemy zaliczyć witaminę E, fitosterole, fenole, proantocyjanidyny i flawonoidy, które zapobiegają chorobom przewlekłym, chorobom układu krążenia, chorobom neurodegeneracyjnym, a nawet nowotworom.
Orzechy pekan są również szczególnie bogate w lipidy. Tłuszcze, które składają się na orzechy pekan, to w ponad 65% nienasycone kwasy tłuszczowe, które mają doskonały wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia, ale także na poziom cholesterolu.
Naturalnie bogate w błonnik orzechy pekan wspomagają procesy trawienne, jednocześnie przyczyniając się do utraty wagi.
W orzechach pekan znajdziemy witaminy i minerały, np. witaminy A, B, ale także cynk, magnez, mangan, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Orzechy pekan, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 736 kcal / 3030 kJ
Tłuszcz 72,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,6 g
Węglowodany 5,3 g
w tym cukry 3,6 g
Błonnik 8,33 g Białko 9,6 g Sól 0,003 gNazwa łacińska: Carya illinoinensis (Wangenh.) K.Koch
Pochodzenie: USA
Bogate w: Błonnik
Składniki: Orzechy pekan, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA ORZECHÓW PEKAN
Do spożycia bez dodatków lub zmieszany z suszonymi owocami lub innymi orzechami. Idealnie nadają się do dań na słodko, ciast czy brownie.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów, sezamu lub soi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).