OWOCE JAŁOWCA całe BIO 50 g
Symbol: OL463

Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
33.40 zł
39.30 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 33.40 zł
Chętnie wykorzystywane w kuchni wschodniej jagody jałowca często towarzyszą cięższym potrawom, składającym się z tłustego mięsa lub na bazie kapusty. Owoce jałowca mają bardzo charakterystyczny aromat, które przywodzi na myśl drzewo iglaste, z którego pochodzą jagody. W owocach jałowca można także wyczuć nuty cytrusów czy nawet pieprzu.
Data minimalnej trwałości (DDM): 02/2025
Kraj pochodzenia: Bosnie
Kraj pochodzenia: Bosnie
OWOCE JAŁOWCA całe BIO 50 g
Chętnie wykorzystywane w kuchni wschodniej jagody jałowca często towarzyszą cięższym potrawom, składającym się z tłustego mięsa lub na bazie kapusty. Owoce jałowca mają bardzo charakterystyczny aromat, które przywodzi na myśl drzewo iglaste, z którego pochodzą jagody. W owocach jałowca można także wyczuć nuty cytrusów czy nawet pieprzu.
GWARANCJE JAKOŚCI
Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Juniperus communis L.
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Bułgaria, Węgry
Składniki: Jagody jałowca, z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W całości: do dłużej gotowanych potraw lub do naparu (1 łyżeczka jagód na filiżankę, gotować przez 10 do 15 minut).
Zmiażdżone: owoce jałowca szybciej uwalniają aromaty, w takiej formie będą idealne na przykład do krótko gotowanych potraw.
Z innymi przyprawami: jagody jałowca można łączyć z nasionami kolendry, kminku, czarnego pieprzu itp.
Do potraw: jagody jałowca można dodawać do dań na bazie kapusty (kapusta czerwona, kapusta kiszona itp.) lub do marynat itp.
Warto wiedzieć: aromat jagód jałowca lepiej uwalnia się w oleju lub alkoholu!
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.
GWARANCJE JAKOŚCI
Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Juniperus communis L.
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Bułgaria, Węgry
Składniki: Jagody jałowca, z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W całości: do dłużej gotowanych potraw lub do naparu (1 łyżeczka jagód na filiżankę, gotować przez 10 do 15 minut).
Zmiażdżone: owoce jałowca szybciej uwalniają aromaty, w takiej formie będą idealne na przykład do krótko gotowanych potraw.
Z innymi przyprawami: jagody jałowca można łączyć z nasionami kolendry, kminku, czarnego pieprzu itp.
Do potraw: jagody jałowca można dodawać do dań na bazie kapusty (kapusta czerwona, kapusta kiszona itp.) lub do marynat itp.
Warto wiedzieć: aromat jagód jałowca lepiej uwalnia się w oleju lub alkoholu!
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.