ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

OWOCE JAŁOWCA całe BIO 50 g

Symbol: OL463

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt zostanie wysłany za 3-7 dni
dowiedz się więcej
41.30 zł
Chętnie wykorzystywane w kuchni wschodniej jagody jałowca często towarzyszą cięższym potrawom, składającym się z tłustego mięsa lub na bazie kapusty. Owoce jałowca mają bardzo charakterystyczny aromat, które przywodzi na myśl drzewo iglaste, z którego pochodzą jagody. W owocach jałowca można także wyczuć nuty cytrusów czy nawet pieprzu.
Data minimalnej trwałości (DDM): 06/2025
Kraj pochodzenia: BOSNIE

OWOCE JAŁOWCA całe BIO 50 g

Chętnie wykorzystywane w kuchni wschodniej jagody jałowca często towarzyszą cięższym potrawom, składającym się z tłustego mięsa lub na bazie kapusty. Owoce jałowca mają bardzo charakterystyczny aromat, które przywodzi na myśl drzewo iglaste, z którego pochodzą jagody. W owocach jałowca można także wyczuć nuty cytrusów czy nawet pieprzu.

GWARANCJE JAKOŚCI
Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
 
Nazwa łacińska: Juniperus communis L.
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Bułgaria, Węgry
Składniki: Jagody jałowca, z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W całości: do dłużej gotowanych potraw lub do naparu (1 łyżeczka jagód na filiżankę, gotować przez 10 do 15 minut).
Zmiażdżone: owoce jałowca szybciej uwalniają aromaty, w takiej formie będą idealne na przykład do krótko gotowanych potraw.
Z innymi przyprawami: jagody jałowca można łączyć z nasionami kolendry, kminku, czarnego pieprzu itp.
Do potraw: jagody jałowca można dodawać do dań na bazie kapusty (kapusta czerwona, kapusta kiszona itp.) lub do marynat itp.
Warto wiedzieć: aromat jagód jałowca lepiej uwalnia się w oleju lub alkoholu!
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).

OWOCE JAŁOWCA całe BIO 50 g, OL463