PAPRYKA SŁODKA z Węgier mielona BIO 100 g
Symbol: OL308
26.90 zł
28.20 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 15.00 zł
Ekologiczna papryka słodka jest przyprawą często wykorzystywaną w kuchni węgierskiej i hiszpańskiej. Smak słodkiej papryki balansuje między słodkością a pikantnością owocu papryki. W uproszczonej skali Scoville'a, która wskazuje stopień pikantności papryki od 0 do 10, słodka papryka ma stopień 1.
PAPRYKA SŁODKA z Węgier mielona BIO 100 g
Ekologiczna papryka słodka jest przyprawą często wykorzystywaną w kuchni węgierskiej i hiszpańskiej. Smak słodkiej papryki balansuje między słodkością a pikantnością owocu papryki. W uproszczonej skali Scoville'a, która wskazuje stopień pikantności papryki od 0 do 10, słodka papryka ma stopień 1.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Capsicum annuum L.
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Węgry
Składniki: Papryka w proszku z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Gotowanie: dodać pod koniec gotowania, aby zachować aromat i uniknąć goryczki.
W proszku: dania można udekorować zmieloną papryką, aby dodać im także ostrości.
Z innymi przyprawami: Paprykę można łączyć z wieloma innymi przyprawami: kolendrą, imbirem, gałką muszkatołową, cynamonem itp.
Do potraw: Paprykę można dodać do słynnego węgierskiego gulaszu, do ziemniaków, jajek, owoców morza, mięs itp.
Warto wiedzieć: pigmenty obecne w zmielonej papryce lepiej rozpuszczają się w oleju.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Capsicum annuum L.
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Węgry
Składniki: Papryka w proszku z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Gotowanie: dodać pod koniec gotowania, aby zachować aromat i uniknąć goryczki.
W proszku: dania można udekorować zmieloną papryką, aby dodać im także ostrości.
Z innymi przyprawami: Paprykę można łączyć z wieloma innymi przyprawami: kolendrą, imbirem, gałką muszkatołową, cynamonem itp.
Do potraw: Paprykę można dodać do słynnego węgierskiego gulaszu, do ziemniaków, jajek, owoców morza, mięs itp.
Warto wiedzieć: pigmenty obecne w zmielonej papryce lepiej rozpuszczają się w oleju.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.