ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

PIEPRZ BIAŁY ziarno BIO 100 g

Symbol: OL312

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
77.60 zł
Ekologiczny pieprz biały jest pozyskiwany z dojrzałych jagód drzewa pieprzowego. Po ich dojrzeniu moczy się je w wodzie, aby usunąć wierzchnią, zaczerwienioną warstwę i odsłonić gładkie, białe nasiono, które następnie pozostawia się do wysuszenia. Smak białego pieprzu jest lekko pikantny, ale delikatniejszy od czarnego pieprzu.
Data minimalnej trwałości (DDM): 08/2025
Kraj pochodzenia: Sri-Lanka

PIEPRZ BIAŁY ziarno BIO 100 g

Ekologiczny pieprz biały jest pozyskiwany z dojrzałych jagód drzewa pieprzowego. Po ich dojrzeniu moczy się je w wodzie, aby usunąć wierzchnią, zaczerwienioną warstwę i odsłonić gładkie, białe nasiono, które następnie pozostawia się do wysuszenia. Smak białego pieprzu jest lekko pikantny, ale delikatniejszy od czarnego pieprzu.


GWARANCJE JAKOŚCI

Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii

 
Nazwa łacińska: Piper nigrum L.
Użyta część: Ziarno
Pochodzenie surowca: Sri Lanka
Składniki: Pieprz biały z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Zmielony: świeżo zmielony pieprz biały uwalnia więcej aromatów.
 
Pod koniec gotowania: pieprz biały jest wrażliwy na ciepło, dlatego najlepiej jest dodawać go do potraw pod koniec gotowania.
 
Z innymi przyprawami: pieprz biały jest częścią słynnej mieszanki pieprzowej, w której skład wchodzi także pieprz czarny, pieprz zielony, pieprz czerwony i ziele angielskie.
 
Do potraw: pieprz biały stosowany jest w białych sosach i winegretach, a także w jasnej kuchni (ryby, białe mięso itp.)
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).

PIEPRZ BIAŁY ziarno BIO 100 g, OL312