ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

PIEPRZ CAYENNE mielony BIO 100 g

Symbol: OL456

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
45.20 zł 56.50 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 56.50 zł
Mówi się, że pieprz Cayenne pochodzi z Andów, choć jego nazwa nawiązuje do stolicy Gujany, gdzie został odkryty. Pieprz Cayenne nadaje potrawom mocno pikantną, czasem nawet palącą nutę, dlatego ceniony jest przez miłośników ostrych doznań smakowych. W uproszczonej skali Scoville'a, która wskazuje stopień pikantności papryki od 0 do 10, pieprz Cayenne ma stopień 8.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 11/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Espagne

PIEPRZ CAYENNE mielony BIO 100 g

Mówi się, że pieprz Cayenne pochodzi z Andów, choć jego nazwa nawiązuje do stolicy Gujany, gdzie został odkryty. Pieprz Cayenne nadaje potrawom mocno pikantną, czasem nawet palącą nutę, dlatego ceniony jest przez miłośników ostrych doznań smakowych. W uproszczonej skali Scoville'a, która wskazuje stopień pikantności papryki od 0 do 10, pieprz Cayenne ma stopień 8.
PRODUKT DOSTĘPNY W CIĄGU 14 DNI.

GWARANCJE JAKOŚCI
Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
 
Nazwa łacińska: Capsicum annuum L.
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Hiszpania
Składniki: Sproszkowany pieprz Cayenne, z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W czasie gotowania: dodawaj stopniowo podczas gotowania, aby danie nie było zbyt ostre.
Zmielony: dodaj pod koniec gotowania lub posyp bezpośrednio na potrawę.
Z innymi przyprawami: pieprz Cayenne można dodawać do wszystkich mieszanek przypraw, jeśli szukasz pikantnych doznań.
Do potraw: często dodawany do pikantnych potraw pieprz Cayenne może być stosowany także do niektórych słodkich przysmaków, takich jak egzotyczne owoce lub czekolada.
Warto wiedzieć: kapsaicyna, cząsteczka odpowiedzialna za pikantny smak, jest związkiem rozpuszczalnym w tłuszczach. Zwróć uwagę na dodawaną ilość przyprawy do tłustych potraw!
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
 

PIEPRZ CAYENNE mielony BIO 100 g, OL456