ŚLIWKI SUSZONE CAŁE luzem BIO 1 kg
Symbol: OL458
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
134.00 zł
Suszone śliwki posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
ŚLIWKI SUSZONE CAŁE luzem BIO 1 kg
Suszone śliwki posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI ŚLIWEK
Walory suszonych śliwek są dobrze znane, w tym słynne działanie przeczyszczające, ale nie jest to ich jedyny atut.
Suszone śliwki są bogate w błonnik, który wpływa na prawidłowy przebieg procesu trawienia. Błonnik działa również hamująco na apetyt, zwiększając uczucie sytości.
Suszone śliwki to źródło węglowodanów, dlatego są bardzo energetyzujące, szczególnie dobre dla sportowców. Suszone owoce są bardziej kaloryczne od świeże, więc nie należy ich nadużywać.
Warto wiedzieć, że suszone śliwki są bogate w przeciwutleniacze, pomagają spowolnić starzenie się komórek poprzez walkę z wolnymi rodnikami, ale również wspomagają organizm w przypadku chorób przewlekłych, takich jak choroby sercowo-naczyniowe, zapalne itp.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Całe suszone śliwki z pestką, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 232 kcal / 983 kJ
Tłuszcz 0,5 g
Nazwa łacińska: Prunus domestica L.
Pochodzenie: Francja
Bogaty w: Błonnik
Składniki: Suszone śliwki w całości, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ SUSZONYCH ŚLIWEK DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Pokrojone na kawałki dodaj do deserów, produktów mlecznych, ciast, sosów lub pikantnych dań.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI ŚLIWEK
Walory suszonych śliwek są dobrze znane, w tym słynne działanie przeczyszczające, ale nie jest to ich jedyny atut.
Suszone śliwki są bogate w błonnik, który wpływa na prawidłowy przebieg procesu trawienia. Błonnik działa również hamująco na apetyt, zwiększając uczucie sytości.
Suszone śliwki to źródło węglowodanów, dlatego są bardzo energetyzujące, szczególnie dobre dla sportowców. Suszone owoce są bardziej kaloryczne od świeże, więc nie należy ich nadużywać.
Warto wiedzieć, że suszone śliwki są bogate w przeciwutleniacze, pomagają spowolnić starzenie się komórek poprzez walkę z wolnymi rodnikami, ale również wspomagają organizm w przypadku chorób przewlekłych, takich jak choroby sercowo-naczyniowe, zapalne itp.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Całe suszone śliwki z pestką, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 232 kcal / 983 kJ
Tłuszcz 0,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g
Węglowodany 52 g
w tym cukry 37 g
Błonnik 6,4 g Białko 1,5 g Sól śladowa ilośćNazwa łacińska: Prunus domestica L.
Pochodzenie: Francja
Bogaty w: Błonnik
Składniki: Suszone śliwki w całości, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ SUSZONYCH ŚLIWEK DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Pokrojone na kawałki dodaj do deserów, produktów mlecznych, ciast, sosów lub pikantnych dań.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).