ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

Słodka pomarańcza - naturalny olejek eteryczny 30 ml

Symbol: OL157

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
26.20 zł
Czysty olejek eteryczny ze słodkiej pomarańczy ceni się za jego właściwości wykorzystywane przede wszystkim w kosmetyce oraz aromaterapii. Jako olejek cytrusowy wykazuje działanie antyseptyczne, dlatego ma korzystny wpływ na skórę problematyczną i trądzikową. Skutecznie dezynfekuje, oczyszcza oraz tonizuje cerę. Jest to też znakomity olejek na cellulit, wmasowywany w skórę widocznie zmniejsza widoczność „pomarańczowej skórki”. Olejek pomarańczowy jest niezastąpiony w aromaterapii – jego przyjemny zapach łagodzi stres, stany lękowe i depresję. Wpływa korzystnie na nasze samopoczucie, uspokaja, a zarazem orzeźwia.
Data minimalnej trwałości (DDM): 12/2026
Kraj pochodzenia: Włochy

Słodka pomarańcza - naturalny olejek eteryczny 30 ml

Czysty olejek eteryczny ze słodkiej pomarańczy ceni się za jego właściwości wykorzystywane przede wszystkim w kosmetyce oraz aromaterapii. Jako olejek cytrusowy wykazuje działanie antyseptyczne, dlatego ma korzystny wpływ na skórę problematyczną i trądzikową. Skutecznie dezynfekuje, oczyszcza oraz tonizuje cerę. Jest to też znakomity olejek na cellulit, wmasowywany w skórę widocznie zmniejsza widoczność „pomarańczowej skórki”. Olejek pomarańczowy jest niezastąpiony w aromaterapii – jego przyjemny zapach łagodzi stres, stany lękowe i depresję. Wpływa korzystnie na nasze samopoczucie, uspokaja, a zarazem orzeźwia.

Organiczny olejek eteryczny ze słodkiej pomarańczy posiada certyfikat ekologiczny Ecocert i pochodzi z Meksyku lub Sycylii. Jest w 100% czysty i chemotypowany. Dobór partii i kontrola jakości olejków eterycznych są przeprowadzane we Francji w Lyonie.

GWARANCJE JAKOŚCI
BIO certyfikowany organiczny przez Ecocert (FR-BIO-01)
100% czysty, naturalny
Chemotyp i skład biochemiczny gwarantowany analizą chromatograficzną dla każdej partii
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Wykazuje właściwości antyseptyczne, dlatego chętnie wykorzystywany jest w kosmetyce
Stosowany do masażu antycellulitowego
Wykorzystywany jest w aromaterapii ze względu na przyjemny, świeży zapach oraz działanie uspokajające i orzeźwiające

JAKOŚĆ POD KONTROLĄ
Aby zagwarantować nienaganną i najwyższą jakość, przeprowadzane są rutynowe kontrole każdej partii. Oto elementy, na które zwracamy szczególną uwagę w przypadku tego produktu:

KRYTERIA ORGANOLEPTYCZNE: Te kryteria odbierane są zmysłami i stanowią cenne wskazówki dotyczące jakości produkcji olejku eterycznego.
Konsystencja: płynny, klarowny
Kolor: żółty, czerwonawożółty
Zapach: pikantny, charakterystyczny

KRYTERIA FIZYKOCHEMICZNE: Aby zagwarantować chemotypowany i integralny olejek eteryczny, sprawdzany jest skład każdej partii produktu:
limonen: 93 do 96%
β-mircen: 1,5 do 3,5%
sabinen: 0,2 do 1%
α-pinen: 0,4 do 0,8%
linalol: 0,15 do 0,7%
n-dekanal: 0,1 do 0,7%
n-oktanal: 0,1 do 0,6%
walencen: 0,01 do 0,4%
citral: 0,05 do 0,2%
β-pinen: 0,02 do 0,15%
neral: 0,03 do 0,1%
n-nonanal: 0,01 do 0,1%
β-sinensal: 0,01 do 0,06%

Gęstość w 20°C: 0,842 do 0,850
Współczynnik załamania światła w 20°C: 1,470 do 1,476
Skręcalność optyczna w 20°C: 94° do 99°
Temperatura zapłonu: 43°C
 
Nazwa łacińska: Citrus sinensis L. Osbeck
Użyta część: Skórki
Metoda ekstrakcji: Tłoczenie
Rodzina botaniczna: Rutaceae
Pochodzenie surowca: Meksyk, Sycylia
Sprzedawane w: Butelka ze szkła bursztynowego z kroplomierzem
 
Olejki eteryczne to silne produkty naturalne, które należy stosować ostrożnie.
Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Nie zalecany dla dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza w przypadku leczenia farmakologicznego lub chorób przewlekłych (astma, padaczka itp.).
Nie stosować przez dłuższy czas. Omijać błony śluzowe (oczy, uszy, nos, narządy płciowe).
W przypadku aplikacji na skórę rozcieńczyć w oleju bazowym.
W przypadku wystąpienia podrażnienia należy przerwać stosowanie i zwrócić się o pomoc lekarską.
Unikać ekspozycji na słońce po zastosowaniu fotouczulających olejków eterycznych.

Grupy wiekowe

Dorośli i młodzież

Dorośli i młodzież

Dzieci poniżej 6 lat

Dzieci poniżej 6 lat

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Dzieci poniżej 3 lat

Dzieci poniżej 3 lat

Możliwe sposoby użycia

Inhalacja

Inhalacja

Przez skórę

Przez skórę

Doustnie

Doustnie

Dyfuzja

Dyfuzja

Zagrożenia związane z użytkowaniem

Działa drażniąco na skórę

Działa drażniąco na skórę

Działa podobnie do kortyzonu

Działa podobnie do kortyzonu

Wywołuje alergie

Wywołuje alergie

Działa dermokaustycznie

Działa dermokaustycznie

Działa fotouczulająco

Działa fotouczulająco

Słodka pomarańcza - naturalny olejek eteryczny 30 ml, OL157

2023-10-02 11:06:09
Kto lubi jeść pomarańcze niech się smaruje tym olejkiem i zasypia w jego oparach, a będzie zdrowy i szczęśliwy. Dzieci go kochają!!!

2023-11-23 20:32:15
Wspanialy olejek. Pachnie teraz w całym domu pomarańczami.

2024-04-22 09:04:22
Piękny zapach olejku słodka pomarańcza, duża pojemność.