ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

Sosna zwyczajna - naturalny olejek eteryczny 5 ml

Symbol: OL207

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
28.80 zł
Czysty olejek eteryczny z sosny zwyczajnej znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach ze względu na swoje drogocenne właściwości. W sezonie jesienno-zimowym olejek sosnowy to znakomite remedium na grypę i przeziębienie ze względu na działanie przeciwdrobnoustrojowe, rozgrzewające i udrażniające drogi oddechowe. Ponadto przynosi ulgę osobom cierpiącym na artretyzm i reumatyzm. W kosmetyce olejek z sosny wykorzystywany jest do tonizowania oraz oczyszczania skóry, dlatego poleca się go dla cery problematycznej. Sosna ma także szerokie zastosowanie w aromaterapii. Intensywna, drzewna woń sprawia, że ten olejek aromaterapeutyczny korzystnie wpływa na samopoczucie, pobudza, energetyzuje, niweluje ból migrenowy oraz delikatnie odkaża powietrze.
Data minimalnej trwałości (DDM): 10/2027
Kraj pochodzenia: Bułgaria

Sosna zwyczajna - naturalny olejek eteryczny 5 ml

Czysty olejek eteryczny z sosny zwyczajnej znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach ze względu na swoje drogocenne właściwości. W sezonie jesienno-zimowym olejek sosnowy to znakomite remedium na grypę i przeziębienie ze względu na działanie przeciwdrobnoustrojowe, rozgrzewające i udrażniające drogi oddechowe. Ponadto przynosi ulgę osobom cierpiącym na artretyzm i reumatyzm. W kosmetyce olejek z sosny wykorzystywany jest do tonizowania oraz oczyszczania skóry, dlatego poleca się go dla cery problematycznej. Sosna ma także szerokie zastosowanie w aromaterapii. Intensywna, drzewna woń sprawia, że ten olejek aromaterapeutyczny korzystnie wpływa na samopoczucie, pobudza, energetyzuje, niweluje ból migrenowy oraz delikatnie odkaża powietrze.

Organiczny olejek eteryczny z sosny zwyczajnej posiada certyfikat ekologiczny Ecocert i pochodzi z Bułgarii lub Francji. Jest w 100% czysty i chemotypowany. Dobór partii i kontrola jakości olejków eterycznych są przeprowadzane we Francji w Lyonie.

GWARANCJE JAKOŚCI
BIO certyfikowany organiczny przez Ecocert (FR-BIO-01)
100% czysty, naturalny
Chemotyp i skład biochemiczny gwarantowany analizą chromatograficzną dla każdej partii
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Wykazuje właściwości przeciwdrobnoustrojowe, rozgrzewające, przeciwbólowe
Stosowany w kosmetyce w produktach do cery problematycznej ze względu na działanie tonizujące i oczyszczające
Wykorzystywany jest w aromaterapii przy leczeniu migreny, ponadto orzeźwia, pobudza i wspomaga walkę z apatią, depresją oraz stanami lękowymi

JAKOŚĆ POD KONTROLĄ
Aby zagwarantować nienaganną i najwyższą jakość, przeprowadzane są rutynowe kontrole każdej partii. Oto elementy, na które zwracamy szczególną uwagę w przypadku tego produktu:

KRYTERIA ORGANOLEPTYCZNE: Te kryteria odbierane są zmysłami i stanowią cenne wskazówki dotyczące jakości produkcji olejku eterycznego.
Konsystencja: płynny
Kolor: bezbarwny, jasnożółty
Zapach: cytrusowy, świeży

KRYTERIA FIZYKOCHEMICZNE: Aby zagwarantować chemotypowany i integralny olejek eteryczny, sprawdzany jest skład każdej partii produktu:
α-pinen: 37 do 53%
β-pinen: 15 do 41%
limonen: 2 do 10%
β-mircen: ≤ 7%
δ-3-karen: ≤ 7%

Gęstość w 20°C: 0,855 do 0,870
Współczynnik załamania światła w 20°C: 1.460 do 1.480
Skręcalność optyczna w 20°C: -30° do -9°
Temperatura zapłonu: 36°C
 
Nazwa łacińska: Pinus Sylvestris L.
Użyta część: Igły
Metoda ekstrakcji: Destylacja
Rodzina botaniczna: Pinaceae
Pochodzenie surowca: Francja, Bułgaria
Sprzedawane w: Butelka ze szkła bursztynowego z kroplomierzem
 
Olejki eteryczne to silne produkty naturalne, które należy stosować ostrożnie.
Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Nie zalecany dla dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza w przypadku leczenia farmakologicznego lub chorób przewlekłych (astma, padaczka itp.).
Nie stosować przez dłuższy czas. Omijać błony śluzowe (oczy, uszy, nos, narządy płciowe).
W przypadku aplikacji na skórę rozcieńczyć w oleju bazowym.
W przypadku wystąpienia podrażnienia należy przerwać stosowanie i zwrócić się o pomoc lekarską.
Unikać ekspozycji na słońce po zastosowaniu fotouczulających olejków eterycznych.

Grupy wiekowe

Dorośli i młodzież

Dorośli i młodzież

Dzieci poniżej 6 lat

Dzieci poniżej 6 lat

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Dzieci poniżej 3 lat

Dzieci poniżej 3 lat

Możliwe sposoby użycia

Inhalacja

Inhalacja

Przez skórę

Przez skórę

Doustnie

Doustnie

Dyfuzja

Dyfuzja

Zagrożenia związane z użytkowaniem

Działa drażniąco na skórę

Działa drażniąco na skórę

Działa podobnie do kortyzonu

Działa podobnie do kortyzonu

Działa dermokaustycznie

Działa dermokaustycznie

Sosna zwyczajna - naturalny olejek eteryczny 5 ml, OL207