SPIRULINA w proszku BIO 50 g
Symbol: OL278
26.10 zł
27.40 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 19.00 zł
Bio spirulina w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
SPIRULINA w proszku BIO 50 g
Bio spirulina w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI SPIRULINY
Naturalnie bogata w białko spirulina jest często wybierana przez sportowców, ponieważ zwiększa masę mięśniową oraz pomaga w regeneracji po wysiłku fizycznym.
Wysoka zawartość witamin z grupy B i aminokwasów egzogennych odpowiada za działanie energetyzujące i wspomagające walkę ze zmęczeniem.
Spirulina zawiera aminokwasy egzogenne, w szczególności fenyloalaninę i tryptofan, które przyspieszają uczucie sytości. W ten sposób przyczynia się do utraty wagi poprzez zmniejszenie apetytu.
Spirulina jest bogata w minerały, w szczególności w żelazo, co pozwala zredukować niedobory dietetyczne i ograniczyć ryzyko wystąpienia anemii.
Złożona z witaminy E i beta-karotenu spirulina zwalcza wolne rodniki, a tym samym opóźnia proces starzenia, chroniąc skórę twarzy, jak i ciała.
Złożona z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych spirulina pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
w 100 g:
Energia 400 kcal / 1630 kJ
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 12 g
Białko 65 g Żelazo 103 mg Magnez 400 mg Mangan 5 mg Wapń 1000 mg Potas 1400 mg Beta-karoten 140 mg Witamina B12 320 µg Witamina E 10 mg
Nazwa łacińska: Spirulina platensis (Gomont) Geitler
Pochodzenie: Chiny
Bogata w: Białka, witamina B12, witamina E, potas, mangan, magnez, żelazo, wapń
Składniki: Spirulina, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 2 ŁYŻECZEK DZIENNIE
Spirulina idealnie nadaje się do smoothie, zup, soków owocowych i warzywnych, z rybami lub jako dressing do sałatek.
Do stosowania jako lekarstwo przez maksymalnie 10 dni. Na początek zaleca się spożywanie 1 g dziennie i stopniowe zwiększanie porcji do 3 g dziennie. Dla osób z niedoborami witamin i minerałów, sportowców lub wegetarian możliwe jest zwiększenie dawki do 6 g dziennie.
Czubata łyżeczka proszku spiruliny odpowiada około 6 g.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Skonsultuj się z lekarzem w przypadku nadmiaru żelaza lub fenyloketonurii.
Unikaj spożywania wieczorem.
Unikaj gotowania spiruliny.
Spożywaj w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Najlepiej spożyć przed końcem (patrz data na opakowaniu).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.
WŁAŚCIWOŚCI SPIRULINY
Naturalnie bogata w białko spirulina jest często wybierana przez sportowców, ponieważ zwiększa masę mięśniową oraz pomaga w regeneracji po wysiłku fizycznym.
Wysoka zawartość witamin z grupy B i aminokwasów egzogennych odpowiada za działanie energetyzujące i wspomagające walkę ze zmęczeniem.
Spirulina zawiera aminokwasy egzogenne, w szczególności fenyloalaninę i tryptofan, które przyspieszają uczucie sytości. W ten sposób przyczynia się do utraty wagi poprzez zmniejszenie apetytu.
Spirulina jest bogata w minerały, w szczególności w żelazo, co pozwala zredukować niedobory dietetyczne i ograniczyć ryzyko wystąpienia anemii.
Złożona z witaminy E i beta-karotenu spirulina zwalcza wolne rodniki, a tym samym opóźnia proces starzenia, chroniąc skórę twarzy, jak i ciała.
Złożona z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych spirulina pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
w 100 g:
Energia 400 kcal / 1630 kJ
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 12 g
Białko 65 g Żelazo 103 mg Magnez 400 mg Mangan 5 mg Wapń 1000 mg Potas 1400 mg Beta-karoten 140 mg Witamina B12 320 µg Witamina E 10 mg
Nazwa łacińska: Spirulina platensis (Gomont) Geitler
Pochodzenie: Chiny
Bogata w: Białka, witamina B12, witamina E, potas, mangan, magnez, żelazo, wapń
Składniki: Spirulina, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 2 ŁYŻECZEK DZIENNIE
Spirulina idealnie nadaje się do smoothie, zup, soków owocowych i warzywnych, z rybami lub jako dressing do sałatek.
Do stosowania jako lekarstwo przez maksymalnie 10 dni. Na początek zaleca się spożywanie 1 g dziennie i stopniowe zwiększanie porcji do 3 g dziennie. Dla osób z niedoborami witamin i minerałów, sportowców lub wegetarian możliwe jest zwiększenie dawki do 6 g dziennie.
Czubata łyżeczka proszku spiruliny odpowiada około 6 g.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Skonsultuj się z lekarzem w przypadku nadmiaru żelaza lub fenyloketonurii.
Unikaj spożywania wieczorem.
Unikaj gotowania spiruliny.
Spożywaj w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Najlepiej spożyć przed końcem (patrz data na opakowaniu).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.