ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

Wawrzyn szlachetny - naturalny olejek eteryczny 10 ml

Symbol: OL105

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
42.00 zł
Czysty olejek eteryczny z wawrzynu szlachetnego, zwany także olejkiem laurowym, wykazuje szereg drogocennych właściwości, wśród których należy wyróżnić działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe. Dodatkowo naturalny olejek wawrzynowy przyczynia się do eliminacji drobnoustrojów chorobotwórczych. W kosmetyce olejek z lauru stosuje się do tonizowania skóry, dzięki właściwościom antyseptycznym. Olejek z wawrzynu jest znakomity do masażu i aromaterapii.
Data minimalnej trwałości (DDM): 10/2027
Kraj pochodzenia: Turcja

Wawrzyn szlachetny - naturalny olejek eteryczny 10 ml

Czysty olejek eteryczny z wawrzynu szlachetnego, zwany także olejkiem laurowym, wykazuje szereg drogocennych właściwości, wśród których należy wyróżnić działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe. Dodatkowo naturalny olejek wawrzynowy przyczynia się do eliminacji drobnoustrojów chorobotwórczych. W kosmetyce olejek z lauru stosuje się do tonizowania skóry, dzięki właściwościom antyseptycznym. Olejek z wawrzynu jest znakomity do masażu i aromaterapii.

Organiczny olejek eteryczny z wawrzynu szlachetnego pochodzi z Turcji, Albanii lub Bośni i posiada certyfikat ekologiczny Ecocert. Jest w 100% czysty i chemotypowany. Dobór partii oraz kontrola jakości olejków eterycznych są przeprowadzane we Francji w Lyonie.

GWARANCJE JAKOŚCI:
BIO certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
100% czysty i naturalny
Chemotyp i skład biochemiczny gwarantowany analizą chromatograficzną dla każdej partii
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Wykazuje właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne
Stosowany w aromaterapii i do masaży

JAKOŚĆ POD KONTROLĄ
Aby zagwarantować nienaganną i najwyższą jakość, przeprowadzane są rutynowe kontrole każdej partii. Oto elementy na które zwracamy szczególną uwagę w przypadku tego produktu:

KRYTERIA ORGANOLEPTYCZNE: Te kryteria odbierane są zmysłami i stanowią cenne wskazówki dotyczące jakości produkcji olejku eterycznego.
Konsystencja: płynny
Kolor: bezbarwny, jasnożółty
Zapach: kamforowy

KRYTERIA FIZYKOCHEMICZNE: Aby zagwarantować chemotypowany i integralny olejek eteryczny, sprawdzany jest skład każdej partii produktu:
eukaliptol (1,8-cyneol): 35 do 50%
octan terpenylu: ≤ 11%
α-terpineol: ≤ 11%
sabinen: 3 do 10%
α-pinen: 3 do 10%
linalol: ≤ 11%

Gęstość w 20°C: 0,900 do 0,925
Współczynnik załamania światła w 20°C: 1.460 do 1.475
Skręcalność optyczna w 20°C: -22° do -10°
Temperatura zapłonu: 48°C

Nazwa łacińska:  Laurus nobilis L.
Użyta część: Liście
Metoda ekstrakcji: Destylacja
Rodzina botaniczna: Lauraceae
Pochodzenie surowca: Turcja, Bośnia i Hercegowina, Albania
Sprzedawane w: Butelka ze szkła bursztynowego z kroplomierzem
 
Olejki eteryczne to silne produkty naturalne, które należy stosować ostrożnie.
Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Nie zalecany dla dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza w przypadku leczenia farmakologicznego lub chorób przewlekłych (astma, padaczka itp.).
Nie stosować przez dłuższy czas. Omijać błony śluzowe (oczy, uszy, nos, narządy płciowe).
W przypadku aplikacji na skórę rozcieńczyć w oleju bazowym.
W przypadku wystąpienia podrażnienia należy przerwać stosowanie i zwrócić się o pomoc lekarską.
Unikać ekspozycji na słońce po zastosowaniu fotouczulających olejków eterycznych.

Grupy wiekowe

Dorośli i młodzież

Dorośli i młodzież

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Kobiety poniżej 3 miesiąca ciąży

Kobiety poniżej 3 miesiąca ciąży

Dzieci poniżej 6 lat

Dzieci poniżej 6 lat

Dzieci poniżej 3 lat

Dzieci poniżej 3 lat

Możliwe sposoby użycia

Inhalacja

Inhalacja

Przez skórę

Przez skórę

Doustnie

Doustnie

Dyfuzja

Dyfuzja

Zagrożenia związane z użytkowaniem

Działa drażniąco na skórę

Działa drażniąco na skórę

Wywołuje alergie

Wywołuje alergie

Wawrzyn szlachetny - naturalny olejek eteryczny 10 ml, OL105

2023-10-02 11:06:09
Extra!!! Do inhalacji, wąchania i spożywania. Ma moc!!!