ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

Wrotycz - naturalny olejek eteryczny 2,5ml

Symbol: OL598

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
98.90 zł
Czysty olejek eteryczny z wrotyczu ma drogocenne właściwości, które są cenione w aromaterapii, kosmetyce oraz medycynie naturalnej. Olejek wrotyczowy wykazuje działanie wspomagające układ odpornościowy, antyseptyczne oraz uśmierzające ból mięśni i stawów. Dodatkowo jest naturalnym środkiem na odstraszanie owadów. Olejek wrotyczu w kosmetyce stosowany jest ze względu na właściwości łagodzące, dlatego stosowany jest przy egzemie i stanach zapalnych skóry. Jako olejek do aromaterapii uspokaja, orzeźwia i energetyzuje.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 07/2027
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Maroko

Wrotycz - naturalny olejek eteryczny 2,5ml

Czysty olejek eteryczny z wrotyczu ma drogocenne właściwości, które są cenione w aromaterapii, kosmetyce oraz medycynie naturalnej. Olejek wrotyczowy wykazuje działanie wspomagające układ odpornościowy, antyseptyczne oraz uśmierzające ból mięśni i stawów. Dodatkowo jest naturalnym środkiem na odstraszanie owadów. Olejek wrotyczu w kosmetyce stosowany jest ze względu na właściwości łagodzące, dlatego stosowany jest przy egzemie i stanach zapalnych skóry. Jako olejek do aromaterapii uspokaja, orzeźwia i energetyzuje.

Organiczny olejek eteryczny z wrotyczu posiada certyfikat ekologiczny Ecocert i pochodzi z Maroka. Jest w 100% czysty i chemotypowany. Dobór partii i kontrola jakości olejków eterycznych są przeprowadzane we Francji w Lyonie.
                                                                                                      
GWARANCJE JAKOŚCI
Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
100% czysty, naturalny
Chemotyp i skład biochemiczny gwarantowany analizą chromatograficzną dla każdej partii
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
 
JAKOŚĆ POD KONTROLĄ
Aby zagwarantować nienaganną i najwyższą jakość, przeprowadzane są rutynowe kontrole każdej partii. Oto elementy, na które zwracamy szczególną uwagę w przypadku tego produktu:
 
KRYTERIA ORGANOLEPTYCZNE: Te kryteria odbierane są zmysłami i stanowią cenne wskazówki dotyczące jakości produkcji olejku eterycznego.
Konsystencja: płynny
Kolor: granatowy
Zapach: charakterystyczny, mocny
 
KRYTERIA FIZYKOCHEMICZNE: Aby zagwarantować chemotypowany i integralny olejek eteryczny, sprawdzany jest skład każdej partii produktu:
sabinen: 6 do 26%
β-mircen: 4 do 16%
kamfora: 7 do 15%
chamazulen: 2 do 15%
β-fellandren: 4 do 10%
β-pinen: ≤ 10%
Gęstość w 20°C: 0,880 do 0,912
Współczynnik załamania światła w 20°C: 1.460 do 1.510
 
Nazwa łacińska: Tanacetum annuum L.
Użyta część: Część nadziemna
Metoda ekstrakcji: Destylacja
Rodzina botaniczna: Compositae
Pochodzenie surowca: Maroko
Sprzedawane w: Butelka ze szkła bursztynowego z kroplomierzem
 
Olejki eteryczne to silne produkty naturalne, które należy stosować ostrożnie.
Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Nie zalecany dla dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza w przypadku leczenia farmakologicznego lub chorób przewlekłych (astma, padaczka itp.).
Nie stosować przez dłuższy czas. Omijać błony śluzowe (oczy, uszy, nos, narządy płciowe).
W przypadku aplikacji na skórę rozcieńczyć w oleju bazowym.
W przypadku wystąpienia podrażnienia należy przerwać stosowanie i zwrócić się o pomoc lekarską.
Unikać ekspozycji na słońce po zastosowaniu fotouczulających olejków eterycznych.

Grupy wiekowe

Dorośli i młodzież

Dorośli i młodzież

Dzieci poniżej 6 lat

Dzieci poniżej 6 lat

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Dzieci poniżej 3 lat

Dzieci poniżej 3 lat

Możliwe sposoby użycia

Przez skórę

Przez skórę

Inhalacja

Inhalacja

Doustnie

Doustnie

Dyfuzja

Dyfuzja

Zagrożenia związane z użytkowaniem

Działa drażniąco na skórę

Działa drażniąco na skórę

Działa neurotoksycznie

Działa neurotoksycznie

Działa podobnie do kortyzonu

Działa podobnie do kortyzonu

Działa drażniąco na drogi oddechowe

Działa drażniąco na drogi oddechowe

Wrotycz - naturalny olejek eteryczny 2,5ml, OL598