ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

Ylang Ylang - naturalny olejek eteryczny 100 ml

Symbol: OL127

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt zostanie wysłany za 3-7 dni
dowiedz się więcej
336.00 zł
Ekologiczny olejek eteryczny Ylang Ylang wykorzystywany jest głównie w aromaterapii ze względu na swój intensywny, kwiatowy aromat, jednak jego właściwości wykorzystywane są także w medycynie naturalnej i pielęgnacji skóry. Zmysłowy zapach olejku ylangowego pozytywnie wpływa na samopoczucie, wprowadza nastrojową atmosferę, rozluźnia oraz pobudza układ nerwowy. Stosowany w kosmetyce wspomaga walkę z problemami cery trądzikowej ze względu na działanie antybakteryjne i nawilżające. Olejek z drzewa Ylang Ylang przyspiesza także gojenie raz, blizn czy rozstępów. Dodatkowo korzystnie wpływa na układ krwionośny i pracę serca.
Data minimalnej trwałości (DDM): 08/2027
Kraj pochodzenia: Madagaskar

Ylang Ylang - naturalny olejek eteryczny 100 ml

Ekologiczny olejek eteryczny Ylang Ylang wykorzystywany jest głównie w aromaterapii ze względu na swój intensywny, kwiatowy aromat, jednak jego właściwości wykorzystywane są także w medycynie naturalnej i pielęgnacji skóry. Zmysłowy zapach olejku ylangowego pozytywnie wpływa na samopoczucie, wprowadza nastrojową atmosferę, rozluźnia oraz pobudza układ nerwowy. Stosowany w kosmetyce wspomaga walkę z problemami cery trądzikowej ze względu na działanie antybakteryjne i nawilżające. Olejek z drzewa Ylang Ylang przyspiesza także gojenie raz, blizn czy rozstępów. Dodatkowo korzystnie wpływa na układ krwionośny i pracę serca.

Organiczny olejek eteryczny Ylang Ylang posiada certyfikat ekologiczny Ecocert i pochodzi z Madagaskaru. Jest w 100% czysty i chemotypowany. Dobór partii i kontrola jakości olejków eterycznych są przeprowadzane we Francji w Lyonie.

GWARANCJE JAKOŚCI
BIO certyfikowany organiczny przez Ecocert (FR-BIO-01)
100% czysty, naturalny
Chemotyp i skład biochemiczny gwarantowany analizą chromatograficzną dla każdej partii
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Wykazuje właściwości antydepresyjne, antyseptyczne czy antybakteryjne
Wykorzystywany w aromaterapii - pobudza układ nerwowy, pozytywnie wpływa na samopoczucie
Wspomaga walkę z trądzikiem i innymi problemami skórnymi 

JAKOŚĆ POD KONTROLĄ
Aby zagwarantować nienaganną i najwyższą jakość, przeprowadzane są rutynowe kontrole każdej partii. Oto elementy, na które zwracamy szczególną uwagę w przypadku tego produktu:

KRYTERIA ORGANOLEPTYCZNE: Te kryteria odbierane są zmysłami i stanowią cenne wskazówki dotyczące jakości produkcji olejku eterycznego.
Konsystencja: płynny
Kolor: jasnożółty, ciemnożółty
Zapach: kwiatowy, charakterystyczny

KRYTERIA FIZYKOCHEMICZNE: Aby zagwarantować chemotypowany i integralny olejek eteryczny, sprawdzany jest skład każdej partii produktu:
germacrene-D: 13 do 24%
β-kariofilen: 5 do 17%
(E,E)-α-farnezen: 2 do 16%
linalol: 2 do 16%
eter p-krezylometylowy: 0,1 do 16%
octan benzylu: ≤ 14%
benzoesan benzylu: 3,5 do 12%
octan geranylu: 1 do 12%
benzoesan metylu: 0,1 do 9%
octan (E,E)-farnezylu: 0,5 do 5%
salicylan benzylu: 1,2 do 4%
farnezol: 0,1 do 4%
geraniol: 0,2 do 3%
octan trans-cynamylu: ≤ 3%
octan prenylu: ≤ 2,2%

Gęstość w 20°C: 0,920 do 0,950
Współczynnik załamania światła w 20°C: 1,495 do 1,513
Skręcalność optyczna w 20°C: -50° do -30°
Temperatura zapłonu: 78°C
 
Nazwa łacińska: Cananga odorata (Lam.) Hook F. et T. forma genuina
Użyta część: Kwiaty
Metoda ekstrakcji: Destylacja
Rodzina botaniczna: Annonaceae
Pochodzenie surowca: Madagaskar
Sprzedawane w: Butelka ze szkła bursztynowego z kroplomierzem
 
Olejki eteryczne to silne produkty naturalne, które należy stosować ostrożnie.
Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Nie zalecany dla dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza w przypadku leczenia farmakologicznego lub chorób przewlekłych (astma, padaczka itp.).
Nie stosować przez dłuższy czas. Omijać błony śluzowe (oczy, uszy, nos, narządy płciowe).
W przypadku aplikacji na skórę rozcieńczyć w oleju bazowym.
W przypadku wystąpienia podrażnienia należy przerwać stosowanie i zwrócić się o pomoc lekarską.
Unikać ekspozycji na słońce po zastosowaniu fotouczulających olejków eterycznych.

Grupy wiekowe

Dorośli i młodzież

Dorośli i młodzież

Dzieci poniżej 6 lat

Dzieci poniżej 6 lat

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Kobiety w ciąży i karmiące piersią

Kobiety poniżej 3 miesiąca ciąży

Kobiety poniżej 3 miesiąca ciąży

Niemowlęta poniżej 3 miesięcy

Niemowlęta poniżej 3 miesięcy

Możliwe sposoby użycia

Inhalacja

Inhalacja

Przez skórę

Przez skórę

Doustnie

Doustnie

Dyfuzja

Dyfuzja

Zagrożenia związane z użytkowaniem

Działa drażniąco na skórę

Działa drażniąco na skórę

Wywołuje alergie

Wywołuje alergie

Ylang Ylang - naturalny olejek eteryczny 100 ml, OL127