ZIARNO KAKAOWCA CAŁE surowe BIO 1 kg
Symbol: OL435
153.60 zł
161.30 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 96.00 zł
Surowe ziarno kakaowca posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
ZIARNO KAKAOWCA CAŁE surowe BIO 1 kg
Surowe ziarno kakaowca posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI ZIARNA KAKAOWCA
Naturalnie bogate w magnez ziarna kakaowca pomagają w walce ze zmęczeniem, stresem i niepokojem.
Całe ziarna kakaowca wpływają na dobre samopoczucie psychiczne dzięki fenyloetyloaminom (PEA), które działają pobudzająco i przeciwdepresyjnie.
Wysoka zawartość przeciwutleniaczy, a w szczególności polifenoli i witamin, pomaga zwalczać wolne rodniki, a tym samym ograniczać starzenie się komórek naszego organizmu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Całe ziarna kakaowca, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 651 kcal / 2728,45 kJ
Tłuszcz 56,4 g
Nazwa łacińska: Theobroma cacao
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Peru
Bogate w: Lipidy, Magnez, Minerały, Białka
Składniki: Całe ziarna kakaowca, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
2 DO 6 CAŁYCH ZIAREN KAKAOWCA DZIENNIE
Całe ziarna kakaowca idealnie nadają się jako przekąska lub jako dodatek w daniach na słodko lub pikantnie.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Dla osób z problemami z zasypianiem do spożycia rano.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.
WŁAŚCIWOŚCI ZIARNA KAKAOWCA
Naturalnie bogate w magnez ziarna kakaowca pomagają w walce ze zmęczeniem, stresem i niepokojem.
Całe ziarna kakaowca wpływają na dobre samopoczucie psychiczne dzięki fenyloetyloaminom (PEA), które działają pobudzająco i przeciwdepresyjnie.
Wysoka zawartość przeciwutleniaczy, a w szczególności polifenoli i witamin, pomaga zwalczać wolne rodniki, a tym samym ograniczać starzenie się komórek naszego organizmu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Całe ziarna kakaowca, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 651 kcal / 2728,45 kJ
Tłuszcz 56,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 26,3 g
Węglowodany 22,2 g
w tym cukry 0,7 g
Białko 13,9 g Sól 0,1 g Magnez 236,4 mgNazwa łacińska: Theobroma cacao
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Peru
Bogate w: Lipidy, Magnez, Minerały, Białka
Składniki: Całe ziarna kakaowca, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
2 DO 6 CAŁYCH ZIAREN KAKAOWCA DZIENNIE
Całe ziarna kakaowca idealnie nadają się jako przekąska lub jako dodatek w daniach na słodko lub pikantnie.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Dla osób z problemami z zasypianiem do spożycia rano.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.