ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM suszone owoce luzem BIO 200 g
Symbol: OL407
44.10 zł
Suszone owoce żurawiny słodzonej sokiem jabłkowym posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM suszone owoce luzem BIO 200 g
Suszone owoce żurawiny słodzonej sokiem jabłkowym posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI ŻURAWINY NASĄCZONEJ SOKIEM JABŁKOWYM
Naturalnie bogata w błonnik żurawina pozytywnie wpływa na pasaż jelitowy i w ten sposób poprawia proces trawienia.
Wysoka zawartość przeciwutleniaczy, zwłaszcza witaminy C i flawonoidów, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami, a tym samym chroni organizm przed starzeniem się i niektórymi chorobami.
Złożona z proantocyjanidyn lub PAC żurawina jest znana z ochrony układu moczowego. PAC ma działanie przeciwbakteryjne, co umożliwia zapobieganie przyleganiu zarazków do ściany pęcherza moczowego, a tym samym ogranicza ryzyko infekcji dróg moczowych.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
żurawina* 60% ( Vaccinium macrocarpon Aiton), zagęszczony sok jabłkowy* 39%, olej słonecznikowy* 1%
*Produkt z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 345 kcal / 1443 kJ
Tłuszcz 0,6 g
Nazwa łacińska: Vaccinium macrocarpon Aiton
Pochodzenie: Kanada
Bogate w: Błonnik
Składniki: Żurawina 60%, zagęszczony sok jabłkowy 39%, olej słonecznikowy 1%, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ ŻURAWIN DZIENNIE
Żurawinę można spożywać samą lub mieszać z innymi suszonymi owocami.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI ŻURAWINY NASĄCZONEJ SOKIEM JABŁKOWYM
Naturalnie bogata w błonnik żurawina pozytywnie wpływa na pasaż jelitowy i w ten sposób poprawia proces trawienia.
Wysoka zawartość przeciwutleniaczy, zwłaszcza witaminy C i flawonoidów, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami, a tym samym chroni organizm przed starzeniem się i niektórymi chorobami.
Złożona z proantocyjanidyn lub PAC żurawina jest znana z ochrony układu moczowego. PAC ma działanie przeciwbakteryjne, co umożliwia zapobieganie przyleganiu zarazków do ściany pęcherza moczowego, a tym samym ogranicza ryzyko infekcji dróg moczowych.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
żurawina* 60% ( Vaccinium macrocarpon Aiton), zagęszczony sok jabłkowy* 39%, olej słonecznikowy* 1%
*Produkt z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 345 kcal / 1443 kJ
Tłuszcz 0,6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g
Węglowodany 80,4 g
w tym cukry 67 g
Błonnik 7,3 g Białko 0,9 g Sól 0,02 gNazwa łacińska: Vaccinium macrocarpon Aiton
Pochodzenie: Kanada
Bogate w: Błonnik
Składniki: Żurawina 60%, zagęszczony sok jabłkowy 39%, olej słonecznikowy 1%, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ ŻURAWIN DZIENNIE
Żurawinę można spożywać samą lub mieszać z innymi suszonymi owocami.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).