ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

Lawenda - naturalny olejek eteryczny 5ml

Symbol: OL60

36.50 zł
Ekologiczny olejek eteryczny z lawendy słynie ze swojego charakterystycznego ziołowo-kwiatowego zapachu i wielu drogocennych właściwości leczniczych. Stosuje się go w przypadku problemu z bezsennością i przewlekłymi stanami nerwowymi. Olejki lawendowe wykazują właściwości przeciwbakteryjne i przeciwbólowe. Ten olejek eteryczny znajdzie zastosowanie w aromaterapii i inhalacji.

Lawenda - naturalny olejek eteryczny 5ml

Ekologiczny olejek eteryczny z lawendy słynie ze swojego charakterystycznego ziołowo-kwiatowego zapachu i wielu drogocennych właściwości leczniczych. Stosuje się go w przypadku problemu z bezsennością i przewlekłymi stanami nerwowymi. Olejki lawendowe wykazują właściwości przeciwbakteryjne i przeciwbólowe. Ten olejek eteryczny znajdzie zastosowanie w aromaterapii i inhalacji.

Organiczny olejek eteryczny z lawendy, który pochodzi z Bułgarii, posiada certyfikat ekologiczny Ecocert. Jest w 100% czysty i chemotypowany. Dobór partii i kontrola jakości są przeprowadzane we Francji w Lyonie.

WŁAŚCIWOŚCI
Naturalny olejek lawendowy słynie z właściwości uspokajających i nasennych, dlatego nie może go zabraknąć w żadnym zestawie do aromaterapii. Jego kojące działania wspomaga leczenie stanów lękowych czy nawet depresji. Oprócz tego jest to olejek bakteriobójczy i wirusobójczy, wspomaga układ odpornościowy i jest naturalnym środkiem przeciwbólowym. W kosmetyce wykorzystuje się olejki z lawendy we wcierkach do skóry głowy oraz kremach do twarzy. Przyczynia się do regulacji wydzielania sebum, wpływa na koloryt skóry, jej ujędrnienie i odmłodzenie. Olejki eteryczne z lawendy to naturalny sposób na odstraszenie nękających nas owadów takich jak komary, pająki i kleszcze.

GWARANCJE JAKOŚCI: BIO certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01).
100% czysty, naturalny.
Chemotyp i skład biochemiczny gwarantowany analizą chromatograficzną dla każdej partii.
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii.
Wykazywanie właściwości przeciwbólowych, relaksacyjnych, antyoksytacyjnych i antyseptycznych.
Uniwersalne działanie i piękny zapach cenione w aromaterapii.
Stosowany w kosmetykach ma właściwości regulujące wydzielanie sebum, zwężające pory i wygładzające skórę.
Nazwa łacińska: Lavandula officinalis Chaix
Inne nazwy: Lawenda lekarska
Użyta część: Kwiaty
Metoda ekstrakcji: Destylacja z parą wodną
Rodzina botaniczna: Lamiaceae
Pochodzenie surowca: Francja, Bułgaria
Sprzedawane w: Butelka ze szkła bursztynowego z kroplomierzem
Data ważności: 07/2023
  Olejki eteryczne to silne produkty naturalne, które należy stosować ostrożnie.
Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Nie zalecany dla dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza w przypadku leczenia farmakologicznego lub chorób przewlekłych (astma, padaczka itp.).
Nie stosować przez dłuższy czas. Omijać błony śluzowe (oczy, uszy, nos, narządy płciowe).
W przypadku aplikacji na skórę rozcieńczyć w oleju bazowym.
W przypadku wystąpienia podrażnienia należy przerwać stosowanie i zwrócić się o pomoc lekarską.
Unikać ekspozycji na słońce po zastosowaniu fotouczulających olejków eterycznych.

Lawenda - naturalny olejek eteryczny 5ml, OL60